Yuksel Seeds presenteert ToBRFV-resistente rassen

Sinds de ontdekking van ToBRFV heeft het veredelingsteam van Yuksel Seeds zich ingespannen om resistente tomatensoorten te vinden. "De virusresistentie van de ontwikkelde soorten werd zowel in het laboratorium als in kasomstandigheden bevestigd", deelt men nu bij de presentatie van een catalogus vol resistente rassen.

"Meer dan 2000 afstammingslijnen en ongeveer 1000 nieuwe tomatenrassen worden elk jaar geanalyseerd door ons ervaren veredelingsteam en onze deskundige onderzoekers in onze laboratoria, die al vele jaren werken aan de selectie van planten die resistent zijn tegen virusziekten", zegt Hasan Kurt, Sales Manager Europe.

De eerste tests in de laboratoria werden uitgevoerd met moleculaire merkers en pathologische tests. Als gevolg van de veredelings-programma's die zijn uitgevoerd met de lijnen met het door het veredelingsteam gedetecteerde tolerantiegen, zijn er rassen ontwikkeld die resistent zijn tegen ToBRFV. De virusresistentie van de ontwikkelde rassen werd zowel in het laboratorium als in kasomstandigheden bevestigd.

"Ten slotte werden de sterke punten van de door ons ontwikkelde rassen gevalideerd door proeven uit te voeren in de besmette gebieden. Met behulp van PCR-technieken werd de besmetting van de planten met het virus bevestigd. Tegelijkertijd werden de agronomische prestaties van de cultivars op verschillende locaties getest en op basis van deze criteria geselecteerd", aldus Hasan, die eraan toevoegt dat het verifiëren van het duurzaamheidsniveau van de rassen een lang maar noodzakelijk proces is. "Als resultaat van al deze studies zijn de rassen met de hoogste virusresistentie en opbrengst geselecteerd en aangeboden aan onze telers."

De primaire bestrijdingsmethode bij virusoverdraagbare ziekten is de selectie van rassen met een hoge ziekteresistentie. "Tot nu toe zijn de registratieprocedures voor veel van onze tegen ToBRFV resistente rassen afgerond. Bovendien zullen veel van onze rassen die zich in de registratiefase bevinden binnenkort op de markt worden aangeboden."

Klik hier voor de volledige catalogus.

Voor meer informatie:
Yuksel Seeds

Tel: +90 242 461 23 9
info@yukseltohum.com
yukseltohum.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.