Fruitway in 3,5 jaar tijd gegroeid naar 88 medewerkers

"We zijn nu klaar om onze verpakkingsactiviteiten aan derden aan te bieden"

Tholen - In juni 2019 zag Fruitway het levenslicht. Gestart als verpakkingsbedrijf voor FruitSolute (voorheen Bratzler & Co) in Poeldijk. Inmiddels werken er 88 medewerkers voor Fruitway in het warehouse en kijkt het bedrijf naar de mogelijkheden om ook voor derden te verpakken.

"De eerste jaren zijn we onder de vleugels van FruitSolute fors gegroeid. We zijn in 2019 met 35 man gestart, maar alleen dit jaar zijn er al twintig collega's bijgekomen", vertelt Maga Amarchanov , die zelf in 2016 bij LLD B.V. in loondienst startte in het voormalige pand van Van Rijn op het terrein van ABC Westland. "Toen de mogelijkheid ontstond om een eigen verpakkingsbedrijf te starten, hebben we deze kans met beide handen aangegrepen. Mijn broer Jacob is inmiddels CEO van Fruitway, zelf ben ik COO."

"Wij krijgen van FruitSolute de orders binnen en sorteren de producten op kwaliteit, pakken de producten desgewenst om en voorzien de partij van een coating of een sticker. We hebben inmiddels een zevental machines staan om de producten te verpakken in clafnet, flowpack, foodtainer, netlon, seal, schalen of in dozen", vertelt Maga. "Niet voor niets luidt ons motto 'packing with care'."

"De laatste jaren zijn we fors met FruitSolute meegegroeid. De hoofdmoot van onze activiteiten bestond uit het sorteren en verpakken van avocado's en mango's, maar we zijn ook actief met onder meer kiwi's, papaya's en gember", vertelt Maga. "Nu is ons streven om ook meer klanten aan te trekken. We kunnen verpakkingspersoneel leveren op elke gewenste locatie en ook de diensten leveren die volledig zijn afgestemd op de wensen van de klant. Zo voorzien we in totale ontzorging van de klant."

Het aantrekken van voldoende nieuwe medewerkers ziet de COO niet als een belemmering. "We zijn volop actief op social media en hebben ook stickers op de bedrijfswagens geplakt. Dat werpt zijn vruchten af, want er dienen zich veel nieuwe medewerkers aan. Ik krijg wel zo'n zeven tot twaalf telefoontjes per dag."

Voor meer informatie:
Fruitway B.V.
Hengelolaan 1152C
2544 GS Den Haag
Tel. +31 (0)70 22 101 80
info@fruitway.nl
www.fruitway.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.