Henk van Doorne:

"Jumbosla loopt makkelijk weg"

Tholen - "Het is redelijk druk in de sla. Met name de Jumbosla loopt momenteel vrij makkelijk weg. De verkoop van de polysla verloopt redelijk, maar gaat wat meer op en neer", vertelt Henk van Doorne, die ondanks dat hij zijn eigen teelt vaarwel heeft gezet nog altijd actief blijft in de in- en verkoop. "Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, maar het zijn niet de aantallen van vroeger meer, hoor."

"Prijzen van de polysla liggen rond de 35 cent. Op dit moment ligt de prijs van de Jumbo-sla rond de 50 cent, maar dat is een momentopname", benadrukt Henk, die zijn handel voornamelijk regionaal afzet richting groothandels en groenteboeren. "Het is een kwestie van een palletje hier en daar. Momenteel gaat er ook wat sla naar Duitsland, maar niet al te veel. Met een week of twee komt er ook weer wat kasvenkel beschikbaar."

"Kwalitatief is het momenteel mooi spul. Het voorjaar heeft zijn intrede gedaan en het gaat allemaal weer wat harder groeien", vertelt Henk. Wel ziet hij het sla-areaal in de omgeving eerder af- dan toenemen. "Zeker met de gasprijzen van het afgelopen jaar zie je meer telers het bijltje erbij neer gooien. Toch denk ik wel dat er altijd sla nodig zal blijven, alleen trekken de mensen liever een zakje uit de muur dan dat ze nog een krop kopen. In die zin is het een heel andere tijd dan twintig jaar geleden."

Voor meer informatie:
Henk van Doorne
Van Doorne Imex
Noordlandseweg 60-62
2691 KM 's-Gravenzande
Tel.:+31 (0)174 417989
Mob: +31 (0)6 26068284


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.