Little Leaf Farms stevent af op omzet van $ 100 miljoen

Het Amerikaanse Little Leaf Farms voorspelt dat het tegen het einde van het jaar $ 100 miljoen aan omzet zal halen, een record. Het bedrijf zegt een aanzienlijk deel van het verpakte slasegment te blijven veroveren. Het merk is onlangs gestegen naar de derde positie in de afzet van verpakte sla in het noordoosten van het land, inclusief vollegrondsgroenten.

Little Leaf Farms is sterk vertegenwoordigd met nu bijna het dubbele van de verkoop van het als tweede gepositioneerde merk, zo blijkt uit berekeningen van Nielsen op basis van de voor de Controlled Environment Agriculture (CEA)-sector beschikbare gegevens.

"We zijn ongelooflijk enthousiast over wat de toekomst in petto heeft voor Little Leaf Farms", zegt Paul Sellew, oprichter en CEO van Little Leaf Farms. "We hebben een agressieve uitbreidingsdoelstelling van 40 hectare onder glas tegen 2026 en zijn goed op weg om dat doel te bereiken. We geloven in de belofte van indoorteelt als een duurzame, schaalbare oplossing voor de klimaatuitdagingen waarmee vollegrondsteelt wordt geconfronteerd en blijven trouw aan onze missie om iedereen verse, duurzame bladgroenten beschikbaar te stellen."

Dankzij de ontwikkeling van verschillende speciale teeltsystemen, in samenwerking met leveranciers van over de hele wereld, werkt Little Leaf Farms voortdurend aan de verbetering van plantgezondheid en opbrengst van de gewassen. De recente implementatie van sensoren en een data science-systeem waarmee de technici snel kunnen reageren op veranderingen in de kas, helpen ook om de gemiddelde opbrengsten te verbeteren.

Little Leaf Farms heeft onlangs zelfs een oogst behaald die 30 keer zo groot is als die van een conventioneel teeltbedrijf, en vandaag, met slechts 12 hectare, levert een kas van Little Leaf Farms de opbrengst van een traditioneel teeltbedrijf dat over 360 hectare beschikt.

Little Leaf Farms besteedt niet alleen veel aandacht aan het aantrekken, maar ook aan het behouden van talenten in alle onderdelen van het bedrijf. Verschillende werknemers die bij Little Leaf Farms begonnen in functies op instapniveau bekleden nu functies op managementniveau in verschillende afdelingen, van teelt tot verwerking en human resources. Little Leaf Farms heeft ook een trainingsprogramma voor zijn werknemers geïmplementeerd om loopbaanontwikkeling te bevorderen.

"Onze technologie is ongeëvenaard", vervolgt Sellew. "We hebben echter altijd gewerkt vanuit de idee dat we in de eerste plaats een teeltbedrijf zijn en pas daarna een technologiebedrijf. Ik denk dat die mentaliteit het geheim is dat ons in staat heeft gesteld om te groeien en winstgevend te blijven. Want uiteindelijk zal niemand je sla kopen omdat je de beste technologie hebt. Je sla zal verkopen omdat het beter smaakt dan die van de concurrentie."

Voor meer informatie:
Little Leaf Farms
P.O. Box 2069
Devens, MA 01434, VS
Tel: +1 844 545 5323
info@LittleLeafFarms.com
www.littleleaffarms.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.