Overzicht tuinbouwexport per land op Rusland 2022

In februari 2022 werd de wereld geconfronteerd met de Russische invasie in Oekraïne. Eén van de effecten van deze oorlog was dat bedrijven zich terugtrokken uit de Russische economie. McDonald's verkocht zijn restaurants in Rusland aan een lokaal bedrijf, Renault droeg zijn activa over aan een Russisch staatsbedrijf, Maersk stootte een joint venture af ten gunste van een lokale partner en veel bedrijven die hun reputatie respecteren en de inval in Oekraïne niet willen steunen, hebben op soortgelijke wijze gehandeld.

Voorbeelden van groente- en fruitbedrijven die zich uit de Russische markt hebben teruggetrokken of in ieder geval hun samenwerking aanzienlijk hebben beperkt, zijn McCain Foods uit Canada (een van de wereldleiders in de fritessector), Anecoop uit Spanje (een van de grootste groente- en fruitgroepen in Europa), Intercomm Foods uit Griekenland (een belangrijke leverancier van conservenfruit), Olvi uit Finland (leverancier van dranken en sappen) en veel andere bedrijven.

Toch lagen de supermarkten in Moskou vol met geïmporteerde groenten en fruit, werden er geïmporteerde zaden en zaailingen gebruikt bij de teelt van Russische producten en waren Russische producten aanwezig op de markten van naburige en verre landen.

Disclaimer
Overigens heeft Rusland zelf sinds februari 2022 internationale organisaties de toegang tot hun statistieken ontzegd, dus de cijfers in dit artikel van Eastfruit vormen een minimale beoordeling van de samenwerking tussen andere staten en de Russische Federatie in de groenten- en fruitsector. De werkelijke cijfers kunnen dus nog anders liggen.

Landen die in maart-december 2022 groenten en fruit naar Rusland exporteren.

Voor meer informatie: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.