Investeringscoöperatie Horticoop kent participaties toe aan haar leden

Vorig jaar maakte tuinbouwcoöperatie Horticoop de transitie van inkoopcoöperatie naar investeringscoöperatie. Horticoop speelt met deze nieuwe koers een actieve rol in het financieren van bedrijven die een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst van de tuinbouwsector. Horticoop heeft aan de leden participaties toegekend, waardoor zij kunnen profiteren van investeringen van Horticoop. 


Steven van Nieuwenhuijzen, CEO Horticoop

Horticoop introduceerde vorig jaar een participatiestructuur waarin Horticoops eigen vermogen op naam van de leden wordt gezet, in de vorm van participaties. Via deze participaties delen de leden in de winst. Maar, dat is niet het enige voordeel van de nieuwe opzet voor de leden. Horticoop investeert actief in bedrijven die bijdragen aan een duurzame toekomst van de tuinbouw. En die bedrijven zijn daarmee direct of indirect van voordeel voor de bedrijfsactiviteiten van de leden van Horticoop. Zo biedt de coöperatie haar leden ondersteuning in de bedrijfsvoering én kan de sector toekomstgericht blijven groeien.

Een transitie als die van Horticoop – van inkoopcoöperatie naar investeringscoöperatie – kent verschillende fasen. Uiteraard is er eerst uitgebreid onderzoek gedaan naar de behoeften bij de leden, en binnen de sector. Daaruit kwam het plan voort om van Horticoop een investeringscoöperatie te maken. Dit plan werd goedgekeurd door de ledenraad. De volgende stap was het juridisch en fiscaal mogelijk maken van de participatiestructuur. Ook dit is achter de rug want op 21 maart jongstleden heeft de ledenraad de statuten van de coöperatie hiertoe gewijzigd.

Horticoops CEO Steven van Nieuwenhuijzen: “We zijn blij dat deze fase is ingezet. De commerciële kracht van onze bedrijven en leden is nu gebundeld en we kunnen actief gaan investeren in bedrijven die de sector nóg efficiënter en gezonder maken. Ons doel? Horticoops positie in de internationale tuinbouw verder uitbouwen als verbindende investeringspartij die zich onderscheidt door slim geld in de markt brengen.”

In onderstaande video legt Steven meer uit over de Horticoop Participatietoekenning:

Voor meer informatie:
Horticoop b.v.
Klappolder 150
2665 LP  Bleiswijk
T: +31 (0)10 5241600
info@horticoop.nl   
 www.horticoop.nl   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.