Village Farms werkt met Valent O-haak

"Doordat het touw recht hangt, wordt het vastzetten van de tomatenplanten veel sneller gerealiseerd"

De Valent O-Haak van Royal Brinkman wordt al jaren gebruikt door Village Farms in Canada en de Verenigde Staten. In 2016 koos Village Farm voor het eerst voor de O-Haak. De vrije val op de O-Haak is aangepast in een O-vorm en werkt op een speciale manier. 

Village Farms heeft twee bedrijven in de staat Texas, Amerika, en één in British Columbia, Canada. Op de locaties worden tomatenrassen geteeld, zoals vleestomaten, trostomaten en cocktailtomaten. In totaal telen zij tomaten op ongeveer 119 hectare. Het aanbinden van de tomatenplanten en het brengen van het gewas op de optimale werkhoogte gebeurt op alle locaties met de Valent O-haak haak van Royal Brinkman.

Test op grote schaal
Jan Korteland, Manager Village Farms Texas, geeft aan dat zij al sinds 2016 werken met de O-haken van Royal Brinkman “In 2016 vroeg Royal Brinkman aan ons of wij de O-haken wilde testen op een oppervlakte van 16 hectare. De test was een succes. We konden duidelijk zien dat het werken met de O-haak minder bewerkelijk was. Onze medewerkers kunnen de haak aan het draad hangen en het touw van de vrije val via de lus met één hand losmaken. In de andere hand houden de werknemers een voorraad haken vast. Zo kunnen zij heel snel werken en was er arbeidsbesparing te zien.”

Rechte vrije val
Het voordeel van de vrije val van de O-haak is dat deze in een duidelijke lijn naar beneden valt, aldus Jan Korteling. “Door de O-vorm is de kromming van het touw minder strak en valt het touw zonder knikken naar beneden. Doordat het touw recht hangt, wordt het vastzetten van de tomatenplanten veel sneller gerealiseerd.”

Ervaringen in Canada
Dirk de Jong van Village Farms in Britisch Columbia, Canada, heeft ook positieve ervaringen met de tomatenhaken van Royal Brinkman. Dirk de Jong: "In Canada gebruiken we de Valent O-haak ook sinds 2016 op grote schaal en zijn we zeer tevreden."

Samen verbeteren
Royal Brinkman bied het merk Valent aan. Het merk kan gebruikt worden voor diverse groentegewassen. Valent is ontwikkeld ter verbetering van de volgende producten die vaak gebruikt worden in de groenteteelt: touw, clips en haken. De producten zijn ontwikkeld door telers voor telers, met als doel meer arbeidsbesparing.

Het touw is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat er geen rek ontstaat. Het touw is ook sterker gemaakt zodat het niet kan breken. De clips zijn gemakkelijk te hersluiten en verminderen het risico op Botrytis. De haken zijn ontwikkeld om ze gemakkelijker op te hangen, er zijn drie verschillende haken beschikbaar zodat elke teler een geschikte haak kan vinden voor het gewas. 

Voor meer informatie: 
Royal Brinkman 
Woutersweg 10   
2691 PR 's-Gravenzande
Tel: +31 (0)174 44 61 00
info@royalbrinkman.nl
www.royalbrinkman.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.