Savéol verwacht oogst van 2600 ton

"De Label Rouge Plougastel-aardbei is weer op de markt"

De Gariguette, de beroemde Plougastel-aardbei van de telers van Savéol, is vanaf nu verkrijgbaar. "De Gariguette is een evenwichtig ras met een zeer unieke smaak, een zeer aangename textuur en een zeer aangename geur."

Met een Label Rouge-certificering op zak is de Gariguette bovendien heel populair onder sterrenchefs. Het met de hand geselecteerde en geplukte ras heeft "dankzij de milde weersomstandigheden van de Franse regio Bretagne een heel mooi zoete, goede smaak en een lekkere geur".

De Gariguette is sinds half maart beschikbaar en zal nog tot eind juni verkrijgbaar zijn. Savéol verwacht dit jaar een opbrengst van bijna 2600 ton aardbeien.

"Groeiende populariteit, jaar na jaar"
"De Fransen zijn bekend met het Label Rouge, dat een bepaalde teeltknowhow en productkwaliteit garandeert, inclusief een minimale Brix-waarde. De consumptie van onze Label Rouge-aardbeien neemt mede daarom ook elk jaar aanzienlijk toe."Savéol biedt ook biologische aardbeien aan

In mei komen de Mariguette aardbeien voor het eerst in de schappen te liggen, waar ze nog tot eind september te vinden zullen zijn.

Voor meer informatie:
Savéol 
77, rue du Père Gwenaël 
29470 Plougastel-Daoulas, Frankrijk
saveol.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.