Nederlandse tuinbouwtechniek op Kazachse beurs

De Kazachstaanse glastuinbouwmarkt staat al enige jaren in de belangstelling van tuinbouwtoeleveranciers. Omdat de markt goede interne en exportmogelijkheden heeft en het land een uitgebreide achtergrond heeft in de glastuinbouw, wordt het gezien als een potentiële groeimarkt.

En meer dan dat: het areaal hightechkassen breidt zich uit. Op 5 april is in Almaty de tuinbouwbeurs Flowers. Fazenda. Almaty 2023 van start gegaan, waar leveranciers samenkomen met telers en investeerders om dit potentieel tot volle bloei te laten komen.

Artur Mkrtumian en Igor Rezitskii van Agrotech-Didam op zoek naar nieuwe kansen in Kazachstan. Het bedrijf heeft uitgebreide kennis van deze markten.

Vera Bouklakova, Paul van der Valk en Olga Danilova. Moderne belichtingsystemen hebben een grote invloed op de glastuinbouw in Kazachstan. Paul zal hierover spreken in zijn presentatie.

Handelsmissie
Voorafgaand aan de beurs vond een Nederlandse tuinbouwhandelsmissie plaats en eerder dit jaar bezocht een delegatie van Kazachstaanse overheidsfunctionarissen en investeerders het World Horti Center in het Westland.

Daria van der Heijden van Royal Brinkman en Andris Stuks van Synergy Solutions, teeltondersteuning op afstand

Sebastiaan Vroegop van Prins Group

Op de beurs zijn ruim 120 bedrijven aanwezig, zowel uit de bloemen- als de voedingssector.

Volgende week volgt een volledig fotoverslag.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.