Nieuwe eigenaren aardwarmtevergunningen

De opsporingsvergunning voor aardwarmte van failliet aardwarmtebedrijf CLG in Horst wordt overgedragen aan Nappa bv. Dat blijkt uit een overzicht met wijziging op het Nederlandse Olie- en Gasportaal (NLOG).

Uit het zelfde overzicht van NLOG dat de opspringsvergunning voor aardwarmte in Erica een nieuwe eigenaar heeft. Hier zijn de gemeente Emmen en de provincie Drenthe uitgestapt en gaat de vergunning over naar Geothermie Groep Nederland. Zij hebben een nieuw systeem ontwikkeld met lokale kleinere aardwarmteputten van bijvoorbeeld 1MW dat nu getest kan worden bij een glastuinbouwbedrijf, weet Groenten & Fruit.

De wijziging is een nieuwe ontwikkeling voor het project in Horst, maar veel meer wil de curator er, getuige een artikel van Groenten & Fruit, nog niet over kwijt.

Eind vorig jaar meldde zich er een koper voor het project. Destijds gaf de curator op dit kanaal aan dat men 'verder was dan ooit'. Tegen Groenten & Fruit laat hij nu weten dat hij hoopt over 'een paar weken' meer te kunnen zeggen over de stappen die gezet gaan worden.

Bron: NLOG


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.