Vrijstelling van CO2-belasting voor Canadese telers

In aanmerking komende glastuinders in het Canadese British Colombia kunnen binnenkort een korting op de CO2-belasting krijgen om hun cashflow te behouden en de groenten en planten te blijven telen voor de inwoners van British Columbia.

De nieuwe vrijstelling van CO2-belasting voor kassen vervangt de Greenhouse Carbon Tax Relief Grant op 1 april 2023. De vrijstelling biedt in aanmerking komende kassen een vermindering van 80% van de CO2-heffing op de verkoop van propaan of aardgas, in plaats van dat de telers deze uitgaven terugverdienen via het vrijstellings-programma.

Om in aanmerking te komen voor de verlaging moeten commerciële telers meer dan 90% van de kas gebruiken voor de teelt van groenten, sierbloemen of -planten, boszaailingen of boomkwekerijgewassen (cannabis komt niet in aanmerking), op voorwaarde dat:

  • zij in 2022 meer dan € 13.571 aan subsidiabele planten hebben verkocht en voor het volgende jaar dezelfde inkomsten verwachten; en
  • zij aardgas of propaan gebruiken om hun kassen te verwarmen of om CO2 te produceren.

Aangezien de vrijstelling van de CO2-heffing op 1 april 2023 van kracht werd, zorgt de Greenhouse Carbon Tax Relief Grant voor kortingen om de door de glastuinbouw- en sierteeltsector tussen januari en 31 maart 2023 betaalde CO2-heffing te compenseren.

Beknopte feiten:

  • De CO2-vrijstelling voor de glastuinbouw zal in aanmerking komende glastuinbouwbedrijven een vrijstelling van 80% van de CO2-belasting bieden, die op 1 april 2023 door het ministerie van Financiën zal worden ingevoerd.
  • Brandstofverkopers zullen hun eigen bewerkingssystemen ontwikkelen en implementeren.
  • Glastuinders voorzien gemeenschappen ongeveer 10 maanden per jaar van verse groenten, zoals tomaten, paprika's en komkommers en leveren een belangrijke bijdrage aan de voedselzekerheid van British Colombia en aan de provinciale economie.
  • De bloementeelt en de kwekerijsector in British Colombia telen ongeveer 80 mln kasbloemen en 50 mln potplanten per jaar.

Bron: gov.bc.ca


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.