Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Israëlische coating houdt groenten en fruit langer vers

De Israƫlische start-up Sufresca heeft een natuurlijk alternatief ontwikkeld voor zowel conserveringswas als plastic wikkels, bedoeld om groenten en fruit langer vers te houden. Het is een spray die de producten laat ademen, waardoor ze weken langer meegaan. Sufresca zal haar oplossing integreren in de apparatuur die wordt gebruikt in moderne productielijnen, waar fruit eerst wordt gewassen en bespoten met antibacterieel materiaal.

Tal Marmur Sirota, VP van R&D bij het bedrijf: "Wij ontwikkelen eetbare coatings voor groenten en fruit om hun houdbaarheid te verlengen. Onze twee belangrijkste doelstellingen zijn het verminderen van de enorme voedselverspilling en het verminderen van het gebruik van plastic, dat momenteel de populairste oplossing is om verse groenten en fruit te beschermen."

Gespoten producten kunnen dagen langer meegaan bij kamertemperatuur, of enkele weken langer in de koelkast. De coating, gemaakt van natuurlijke ingrediƫnten zoals water, vetzuren en polysacchariden, is geur- en smaakloos, en is minder dan een micron dun - of een duizendste van een millimeter.

Bron: nocamels.com

Publicatiedatum: