Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zachtfruitmerk krijgt ongelijk in zaak over inbreuk op aardbeienoctrooi

Een rechtszaak aangespannen door Disroll's over inbreuk op aardbeienoctrooien tegen het voormalige hoofd van een veredelingsinstituut is verworpen door de rechtbank. Courthouse News Service schrijft over de Amerikaanse rechtszaak.

De zaak komt voort uit een onderliggend geschil tussen de Universiteit van Californië, Davis, en Douglas Shaw, waarin een federale jury oordeelde dat Shaw planten stal om zijn aardbeienstart-up een impuls te geven. Shaw en een andere bekende onderzoeker van UC Davis begonnen California Berry Cultivars en begonnen rassen te kweken zonder toestemming van de universiteit.

UC Davis reageerde met een aanklacht wegens conversie en octrooischending. De jury besloot uiteindelijk dat Shaw inbreuk maakte op negen aardbeienpatenten. Bij een schikking stemde Shaw ermee in bepaalde planten en zaden terug te geven en UC Davis toe te staan toekomstige rassen te testen.

Driscoll's zaak
Los van dit alles zegt Driscoll's nu ook slachtoffer te zijn geweest van bovenstaande diefstal, waarbij het wijst op getuigenverklaringen en bewijsstukken uit het proces die volgens Driscoll's aantonen dat Shaw ten minste vier van zijn geoctrooieerde rassen heeft gebruikt.

Driscoll's klaagde Shaw en California Berry Cultivars aan in 2019. De zaak werd in juli 2021 afgewezen, nadat de Amerikaanse districtsrechter Troy Nunley de rechtszaak over octrooi-inbreuk uit elkaar haalde en de zaak "vaag" noemde. Hierna diende Driscoll's een tweede, gewijzigde aanklacht in, die ook nergens toe leidde.

Onlangs verwierp rechter Nunley de rechtszaak voor een derde keer. In zijn beschikking van 10 pagina's vond Nunley dat Driscoll's de problemen met haar oorspronkelijke klacht niet voldoende heeft opgelost, omdat zij niet aangaf welke contracten in het geding waren en hoe er sprake was van een daadwerkelijke schending of verstoring van de relatie.

Bron: courthousenews.com

Publicatiedatum: