SAP.BAR gaat kopje onder door inflatie groenten- en fruitprijzen

Na tien maanden watertrappelen zijn de drie SAP.BARren die de Westlandse Daphne van Heijingen vorig jaar overnam allemaal gesloten. "Mensen worden voorzichtiger in deze tijd en je hebt te maken met steeds hogere inkoopprijzen. De groenten- en fruitprijzen gaan over de kop", zo vertelt ze aan het AD

In mei 2022 sloot de zaak in Delft, eind 2022 de zaak in 's-Graven-zande en per 1 april heeft de jonge onderneemster ook de derde zaak in Naaldwijk moeten sluiten. Dat betekent dat een team van 18 medewerksters, naast productie- en kantoormedewerkers, ook diëtisten, voedingsdeskundigen en voedingscoaches hun baan verliezen. 

Van Heijningen geeft aan nog altijd te geloven in het concept. Twee maanden geleden introduceerde ze nog een nieuwe huisstijl voor SAP.BAR. De prijsstijgingen die soms meer dan 30 procent bedroegen, waren een belangrijke oorzaak van de sluiting. 

Bron: AD


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.