11 april

Webinar 'Marktkansen groenten en fruit Bulgarije' gaat in op potentie Bulgaarse markt

Voor ondernemers die actief zijn in de tuinbouwsector en benieuwd zijn naar de marktkansen in Bulgarije wordt op dinsdag 11 april het webinar 'Marktkansen groente- en fruitsector in Bulgarije' georganiseerd. Dit webinar wordt, in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken, georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), NLWorks en de Landbouwraad van de Nederlandse ambassade in Sofia.

Marktkansen in de Bulgaarse tuinbouw 
Bulgarije heeft een rijke geschiedenis in de teelt en export van groenten en fruit. Toch importeert het land momenteel nog meer groenten en fruit dan het exporteert. De Bulgaarse productie is laag en vaak weinig efficiënt, zo meldt RVO.

De invoer van fruit is sinds 2010 met 134% gestegen naar € 210 miljoen. De invoer van groenten is in diezelfde periode met 129% gestegen naar € 185 miljoen. Het Bulgaarse ministerie van Landbouw wil dat veranderen en geeft de sector daarom voorrang. Om de Bulgaarse productie in 5 jaar te verdubbelen, kijkt dit ministerie vooral naar Nederlandse kennis en ervaring. Er zijn ook EU-subsidies om de sector te steunen.

Waarom meedoen? 

  • Er liggen een aantal marktkansen in de groenten- en fruitsector in Bulgarije, zo blijkt uit een marktonderzoek van de ambassade. Tijdens het webinar hoort men over deze kansen en de bijbehorende uitdagingen. Ook wordt er informatie gedeeld van eerdere missies. 
  • Men krijgt achtergrondinformatie over de bredere samenwerking tussen Bulgarije en Nederland van NLWorks. 
  • Men ontdekt de mogelijkheden van een Partners for International Business (PIB)-programma. Er is ruimte voor vragen en discussie.

Deelname en kosten 
Deelname is gratis. De voertaal is Nederlands.

Aanmelden voor dit webinar kan door een e-mail te sturen naar astrid.denbesten@rvo.nl. Dit kan tot uiterlijk 7 april 2023.

Bron: RVO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.