Hessing Greenport Venlo gestart met eerste commerciële productie

Afgelopen donderdag is de nieuwe productielocatie van Hessing SuperVers in Greenport Venlo officieel in gebruik genomen. In januari 2023 is de Groente Versfabriek in Venlo opgeleverd en na een periode van intensief testen van alle systemen en het valideren en implementeren van de processen, rollen nu de eerste spinaziezakken van de band af die hun weg vervolgen naar de supermarktschappen.

Vijf jaar geleden is Hessing gestart met de ontwikkeling van de nieuwe productielocatie, waarbij de locatiekeuze uiteindelijk viel op Greenport Venlo. Een operationele projectorganisatie was verantwoordelijk voor het bedenken en testen van alle interne productieprocessen.


Frank Hessing is aanwezig bij de eerste commerciële productie van de spinaziezakken

Niels Deenen, Plantmanager van Hessing Greenport Venlo is hier nauw bij betrokken geweest. "Als Plantmanager heb ik samen met het team erop toegezien dat de fabriek ook daadwerkelijk kon gaan draaien en dat we met de nieuwe fabriek aan de klantvragen kunnen voldoen. Afgelopen vier weken hebben we alle systemen uitgebreid getest. We beheersen de materie, we weten hoe het moet. Nu is het zaak om de processen nog beter te doorgronden en routine aan te brengen in onze productie. Kortom; het begin is er en langzaam en zorgvuldig gaan we de komende maanden uitbouwen.”

Nieuwe spinazielijn zorgt voor betere kwaliteit
Bij de keuze van de nieuwe productielijnen zijn meerdere functionaliteiten in overweging genomen. Zo is gekeken naar efficiëntere snijmethodes, naar hoe de schoonmaaktijd tussen producten verkort kan worden en naar manieren om de houdbaarheid van producten te verlengen. Niels Deenen: "Als we kijken naar de spinazielijn, dan was het belangrijkste dat deze in staat moet zijn het aanhangend vocht dat aan spinazie blijft hangen tot een minimum te beperken. De nieuwe spinazielijn die nu draait is hypermodern en zorgt dat er zo min mogelijk vocht aan de spinazie blijft hangen. Hierdoor kunnen we de kwaliteit van onze spinazie nog beter maken."

State-of-the-art productielocatie
Via geautomatiseerde processen verwerkt de nieuwe productielocatie straks elke dag 320.000 kilo groenten tot meer dan 850 verschillende groenteproducten. Aansturing van de processen gebeurt door een getraind team van specialisten, versterkt door Autonome, Mobiele Robots (AMR). Deze AMR robots brengen grondstoffen, halffabricaten en verpakkingsmaterialen naar de juiste productielijnen in de fabriek. Frank Hessing, CEO: "In totaal hebben we 100 productielijnen voor het snijden, wassen, drogen en verpakken van verse groenten. Hiermee kunnen we de continuïteit van onze productie waarborgen. Maar we gaan verder dan een groentesnijderij alleen. Wij hebben de fabriek zo ontworpen dat wij ook toekomstige productinnovaties kunnen verwerken. Het gaat hier om een echte high-care omgeving waar we alle vormen, kleuren en maten kunnen maken qua maaltijden. Zo kunnen we straks bijvoorbeeld ook rauw vlees verwerken voor stoommaaltijden."

Een inspirerende werkplek.
Niet alleen de fabriek is super hightech, de werkomgeving zelf is ook ingericht met de nieuwste voorzieningen. "De werkplekken zijn netjes en ruim ingericht, er zijn moderne kleedruimtes en in het SuperCharge Café kunnen medewerkers de lekkerste en gezondste maaltijden nuttigen tijdens pauzes. Via de SuperVers Shop kunnen medewerkers verse groenten en fruit kopen tegen een gereduceerd tarief." Frank Hessing: "We willen met deze nieuwe locatie een fijne en inspirerende werkplek bieden aan bestaande en nieuwe medewerkers."

Voor meer informatie:
Hessing Supervers
Nieuwmarkt 8
1681 NP Zwaagdijk  
0228-351760
info@hessing.eu 
www.hessingsupervers.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.