Amerikaanse startup Upward Farms stopt alle vertical farmingactiviteiten

Sinds er bekend werd gemaakt dat de Amerikaanse vertical farm Upward Farms de deuren van Williamsburg teeltfaciliteit in New York sloot, zijn er veel vragen ontstaan over het bedrijf en hun nieuwe farm in Pennsylvania die in 2022 werd aangekondigd. Volgens de planning zou deze inmiddels al productie moeten opleveren. 

Donderdagavond hebben de drie oprichters van Upward Farms een bericht geplaatst op al hun social media kanalen met de volgende boodschap: "Met een zwaar hart kondigen we aan dat Upward Farms haar Brooklyn hoofdkantoor farm sluit en stopt met alle activiteiten in de verticale farmingsector. We willen onze diepste dank uitspreken aan iedereen die deel heeft uitgemaakt van deze reis, waaronder onze collega's, investeerders, klanten, partners, families en vrienden."  

Data van Crunchbase laat zien dat  het bedrijf tot nu toe $141,7 miljoen in totaal aan financiering opgehaald die verdeeld zijn over zes rondes. De eerste financieringsronde werd opgehaald in mei 2018 toen ze $ 5 miljoen van investeerders Prime Movers Lab zakten. Een jaar later, in juli, werd nog eens $ 15 miljoen verstrekt door dezelfde investeerder waardoor ze hun activiteiten konden uitbreiden. In hetzelfde jaar, in december, publiceert Upward een pre-money waardering van $ 225 miljoen van zijn activiteiten door White Buffalo Capital. Tot slot, in juni 2021, ontvingen ze nog eens $ 121,7M aan financiering volgens SEC Filing.

Voor meer informatie:
Upward Farms
https://upwardfarms.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.