Grobar voert eerste zoete puntpaprika's aan bij BelOrta

Vanmorgen zijn bij BelOrta de eerste rode zoete puntpaprika's van het nieuwe seizoen verkocht. Deze werden geteeld door Bart Ceulemans en Elke Hendrickx (Grobar) uit Berlaar. Koper Bouvry uit Brugge was er het snelst bij en ging zo met de eerste zoete puntpaprika's aan de haal.

In 2022 werd er ongeveer 1.800.000 kg aan zoete puntpaprika’s aangevoerd, ongeveer een kwart meer dan het jaar voordien. Dat is te danken aan de stijgende populariteit van de zoete puntpaprika. Deze paprika raakt meer en meer ingeburgerd in onze contreien omwille van de heerlijk zoete smaak en het gebruiksgemak. Het seizoen van de lokaal geteelde zoete puntpaprika loopt tot november, waarvan het hoogtepunt in de zomermaanden valt.

De zoete puntpaprika's zijn voornamelijk populair in Mediterrane bereidingen, al zorgt de zoete smaak ervoor dat je deze paprika in werkelijk alle gerechten kan verwerken. Bovendien leent de dunne schil zich er perfect toe om grillgerechten mee te bereiden. Tot slot zijn puntpaprika's door hun zoete smaak ook ideaal als frisse en knapperige snack.

Naast de zoete puntpaprika (rood, geel en oranje) en standaardvarianten van paprika’s (groen, geel en rood), biedt BelOrta ook allerhande specialiteiten en pikantere variëteiten aan in het paprika-assortiment, waaronder de babypaprika (ideaal als snack uit het vuistje), de Jalapeño, Piccantina en Habanero. Daarnaast heeft BelOrta ook bio-paprika’s in haar assortiment.
 
Voor meer informatie:
Sanne De Coster, Supervisor verkoop 
BelOrta
Tel.: +32 (0)15 565 298
sanne.decoster@belorta.be
www.belorta.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.