Rechtszaak laatste strohalm voor twee wiettelers

Twee bedrijven in West-Brabant wilden legaal wiet gaan telen, maar waren nergens welkom in hun zoektocht naar een teeltlocatie voor deelname aan het overheidsexperiment gesloten coffeeshopketen. Een van de twee bedrijven is Project C. Zij laten het er echter niet bij zitten. Gisteren kwam het tot een zitting voor de rechter, waarover Omroep Brabant schrijft. Beide telers hadden een teeltlocatie op het oog, maar op het laatste moment ging het niet door.

De Bredase rechtbank kijkt nu naar de bezwaren van Project C. Dan gaat het bijvoorbeeld om hoe de gemeente Etten-Leur negatief advies uitbracht aan de ministeries in Den Haag. Als dat advies rammelde moeten de gemeenten of ministeries misschien hun huiswerk opnieuw doen.

De wiettelers lijken aan te sturen op een plek in de wachtkamer, in de hoop dat er andere bedrijven afvallen. Op 11 mei volgt een beslissing van de bestuursrechter in Breda.

In het oorspronkelijke bericht van Omroep Brabant stonden twee bedrijfsnamen genoemd. Dat is bij Omroep Brabant aangepast en daarbij ook in bovenstaand bericht.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.