Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sensor meet duurzaamheid: "Duurzaam is de oplossing"

De tuinbouw wordt alsmaar duurzamer. Telen in de kas met minder gas: duurzaam. LED-lampen: duurzaam. Minder plastic: duurzaam. Maar hoe duurzaam is duurzaam nou precies? Daarvoor heeft Nicno B.V.  een sensor ontwikkeld. Meten is immers weten.

De sensor, uitgebreid wetenschappelijk getest, kunnen mensen innemen, gewoon als een vitaminepil. Eenmaal binnen doet de sensor zijn werk.

Dankzij een accelerometer detecteert de sensor beweging. De gevoelige sensor meet al de kleinste beweging en drukt die uit in scores van 1 tot 100. Hoe meer beweging, hoe hoger de score met als maximum de score 100, als je maag omdraait.

De scores zijn eenvoudig af te lezen via een duurzame draadloze verbinding met alle gangbare smartwatches. De producent stelt coaches beschikbaar in het totaalpakket dat men aanbiedt om gebruikers van de sensor op te leiden. "Daarmee willen wij de one-stop-shop voor duurzaamheid worden", aldus Lead Global Sustainability & Market Improvement Manager Viktor Føst.

"Duurzaam is de oplossing"
De sensor, verpakt in een microplasticvrije en 100% biologisch afbreekbare verpakking, houdt het na inslikken 10 jaar vol. "Lekker duurzaam dus", aldus Viktor die benadrukt dat het bedrijf haar footprint klein wil houden en de wereldbevolking van goede, duurzame voeding wil voorzien. 

"De wereldbevolking groeit sterk en over een paar jaar zijn we met 7 miljard bewoners op deze aarde. Die willen allemaal veilig geteeld voedsel eten. Dat gaat natuurlijk niet en duurzaam is de oplossing, dat snapt iedereen. Die kwekerijen hebben het allemaal over telen met 99% minder water, dat vind ik maar niets. Wij gaan voor 100% minder waterverbruik. Dat kan met deze sensor. Niet voor planten, maar voor mensen." 

Nog een voordeel is dat de sensor zonder brandstof werkt. De sensor voedt zich dankzij een ingenieus chemisch proces met maagsappen en kan hierdoor zelfs zonder elektriciteit. Duurzamer kan niet.

Hoe het precies werkt, willen de Scandinavische techneuten niet verklappen. "Wij publiceren hier nog een white paper over."

De sensor, die de naam Kinnirg krijgt, een naam uit de koker van Scandinavische uitvinders, heeft alle keurmerken en certificaten. Omdat postverzending na bestellen onvermijdelijk is, en dit niet garandeert fossielvrij kan, plant Nicno B.V. voor elke verzending een boom.

Een proefsensor bestellen. Dat kan door te mailen naar duurzaam@nicnobv.nl

Dank voor de aanvragen. Dit betrof, zoals de aanvragers zich ook realiseerden, een 1-aprilgrap van de redactie.