Deze mannen vervoeren boortoren van Maasdijk naar Monster

“Zo efficiënt mogelijk; dat is goed voor het milieu en je hebt minder transportkosten.” Henk en Gert van der Veen zijn samen met de drilling supervisors de spin in het web als het gaat om het dagelijkse reilen en zeilen op de aardwarmte locatie in Maasdijk. Henk en Gert vertellen – als Rig Logistics Supervisors - in dit verhaal van Aardwarmte Maasdijk meer over de voorbereidingen en alles wat met de aardwarmteboringen te maken heeft vanaf Maasdijk te vervoeren naar Aardwarmte Polanen in Monster, waar vanaf april geboord gaat worden.


Henk en Gert van der Veen 

Ogen en oren op de locatie
“Vanaf week 12 wordt de boortoren afgebouwd en vervoerd. De laatste werkzaamheden voor de boring in Maasdijk zijn afgelopen weken nog opgepakt”, zegt Henk van der Veen op de dag dat hij het stokje voor de duur van twee weken weer overneemt van zijn zoon Gert.

De twee zijn de oren en ogen op de locatie, niet alleen voor het project, maar ook voor de omwonenden. Bij vragen over de werkzaamheden zijn Henk en Gert voor omwonenden 24/7 het eerste aanspreekpunt op de locatie. “We zijn goed benaderbaar en delen updates via de groepsapp en onze nieuwsbrieven. Het scheelt enorm dat we open zijn over de dingen die we doen. Het contact is laagdrempelig en dat geeft vertrouwen."

Altijd een stap voorblijven
De mannen hebben contact met logistieke bedrijven die goederen komen halen, brengen en verplaatsen. Naast het overleg met de contractors is het inschatten van de voortgang van de werkzaamheden en het vooruitkijken aan de hand van de planning cruciaal. “Zorgen dat het materiaal er is en dat je altijd een stap voorblijft. We zijn al gaan kijken op de nieuwe locatie om in te kunnen schatten hoe de verhuizing het beste kan verlopen. De vrachtwagens moeten bijvoorbeeld wel op een ordentelijke manier kunnen manoeuvreren”, vertelt Henk. Bovendien is het goed om weer schoon te beginnen bij de boringen op de locatie in Monster.”

Vergunningen 
Voor sommige transporten is een vergunning nodig, bijvoorbeeld als het om meer dan 50 ton gaat, het object hoger is dan 4 meter en breder dan 3,25 meter. “Die moet je allemaal aanvragen op het juiste moment, want je hebt maar twee tot drie weken de tijd om het vervoer te laten plaatsvinden. De vergunning is niet langer geldig”, zegt Gert van der Veen. De twee Rig Logistic Supervisors verwachten dat er tussen de honderd en honderdtwintig ritten gemaakt moeten worden om alle spullen over te brengen van Maasdijk naar Monster.


Transport op de aardwarmte locatie

Volle wagens
“Natuurlijk doen we alles zo efficiënt mogelijk. We willen niet met halflege vrachtwagens rijden. Dat scheelt overlast, transportkosten, maar is ook beter voor het milieu. Dat geldt niet alleen voor de verhuizing van de booronderdelen…”, aldus Gert van der Veen. “Met transporteurs proberen we sowieso afspraken te maken dat zij of wij zorgen voor volle wagens een en terug. Als je elkaar langer kent weet je dat van elkaar en kun je op die manier de kosten drukken.”

Teamwork
Tijdens het gesprek wordt Gert van der Veen even weggeroepen, omdat zich iemand meldt op de locatie. “Dat zijn de spullen voor de barbecue die we vanavond hebben met de mensen van de boorploeg”, vertelt Henk van der Veen. “Alles wat we doen hier is teamwork. Af en toe iets leuks organiseren hoort daar ook bij. Dit keer hebben we een barbecue. Je leert elkaar dan toch weer even op een andere manier beter kennen, het is gezellig en het is goed voor de teamspirit.”


Werken op hoogte op de aardwarmte locatie 

Bron: Aardwarmte Maasdijk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.