Boorwerkzaamheden Maasdijk afgerond: "Put 5 was de langste en meest complexe van de zes"

Bij project Aardwarmte Maasdijk zijn de boorwerkzaamheden afgerond. De locatie en boortoren worden schoongemaakt. Vanaf mei worden de putten schoongespoeld. "Om vervolgens in het onderste gedeelte van de put nog gaten te schieten, voordat we kunnen overgaan tot het testen”, vertelt Geert van Ek, realisatiemanager van het project in een update op de website van Aardwarmte Maasdijk. “In de afgelopen weken zijn de boringen van put 5 en 6 uitgevoerd. Van deze putten was in een eerder stadium het bovenste gedeelte al geboord. Nu de laatste werkzaamheden achter de rug zijn, wordt de boortoren afgebroken en verplaatst naar Monster.” 


Geert van Ek, realisatiemanager

Put 5 was de langste en meest complexe
“We hebben bij Maasdijk aan de Lange Kruisweg eerst put 6 geboord, voordat we met put 5 aan de slag gingen”, vervolgt Geert. “Eigenlijk verwachtten we hier geen belemmering, maar we ontdekten een barrière waardoor de boring van put 6 toch wat anders verliep dan verwacht. De boring van put 5 was de langste en meest complexe van de zes putten in Maasdijk. Dat wisten we van te voren. Die put ligt het diepst en er waren veel hoeken en bochten, waar de configuratie goed op afgestemd moest worden. Gelukkig kunnen we steeds meer gebruikmaken van de ervaring die we inmiddels hebben opgedaan. “Je merkt dat door deze opgedane ervaringen de finesse in het werk toeneemt. Het lukt steeds beter om alle boorapparatuur in goede harmonie aan te sturen en zaken beter op elkaar af te stemmen.”


Boorwerkzaamheden in Maasdijk

Verhuizing boortoren
Vanaf zaterdag verhuist de boortoren naar de locatie Polanen in Monster. Dat neemt ongeveer twee weken tijd in beslag. In Maasdijk worden dan nog testen gedaan om te kijken hoe de specificaties van de bovengrondse installaties eruit moeten komen te zien. De zogeheten brontest van put 1, 2, 5 en 6 in Maasdijk zijn nodig om te kijken of de temperatuur en opbrengst het verwachte vermogen opleveren. Geert: “Het pompgebouw staat er natuurlijk al, maar voor het overige onderdelen verwachten we in deze zomer klaar te zijn met testen zodat de apparatuur van het pompgebouw besteld en gemonteerd kan worden. Ik heb zin in de volgende fase. In Polanen kunnen we waarschijnlijk na het opbouwen vanaf half april beginnen met boren."  


Werkzaamheden bij de boortoren in Maasdijk

Bron: Aardwarmte Maasdijk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.