"Door temperatuurverschillen van afgelopen maanden blijft beschikbaarheid cherrytomaten beperkt"

Tholen - "Het blijft een moeilijk tomatenjaar", verzucht Ellen van Kester van Horticola Guadalfeo vanuit het Spaanse Motril. "Na een groot tekort leek het erop dat de aantallen weer op het normale niveau kwamen, zowel qua prijs als aantal. Maar de prijzen van alle types cherrytomaten gaan weer omhoog en er is ook niet veel beschikbaar."

"De temperaturen zijn goed, zonnig en overdag rond de 20 graden. Het ligt dus niet aan de temperatuur, maar eerder dat de planten last hebben gehad van de temperatuurverschillen die we de afgelopen maanden hebben gehad", vervolgt Ellen. "Ook van de specialiteiten, zoals Marazul, Cherokee en Rosa zijn maar zeer kleine aantallen beschikbaar."

"Ook zijn we weer begonnen met de Chinese kool. In Nederland werken we al jaren samen met Hars en Hagebauer en Zoutewelle. De markt is redelijk goed, op dit moment is er iets meer beschikbaarheid", besluit Ellen.

Voor meer informatie:
Ellen van Kester
Horticola Guadalfeo
Ctra. Celulosa Km.199
18600 Motril, Spanje
Tel: +34 958 60 23 04
ellen@hguadalfeo.com  
www.hguadalfeo.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.