t.o.v. 2021

Areaal bioteelt onder glas daalde in 2022 met 21 procent

Nederland telde in 2022 179 hectare biologische teelt onder glas. Ten opzichte van 2021 daalde het areaal met 21%. Dat deelt het Compendium voor de Leefomgeving op basis van CBS-cijfers. Over de hele linie neemt het areaal biologische teelt wel toe. In 2022 telde Nederland 80 duizend hectare biologische landbouwgrond. Dat is 4 duizend hectare meer als het jaar ervoor. 

De groei vindt vooral plaats in het areaal tuinbouw open grond (plus 109 procent), grasland (plus 70 procent) en akkerbouw (plus 66 procent). Daar waar deze vormen van landbouw jaarlijks een groei van het areaal laten zien, verloopt de groei in omvang van het areaal tuinbouw onder glas grilliger. Er zijn jaren dat het areaal groeit en jaren dat het areaal afneemt, constateert het CLO. Afgelopen jaar was zo'n krimpjaar. Voorlopige CBS-cijfers wezen daar al op eind vorig jaar.

Bron: CLO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.