presentatie nieuwe innovatie voor tuinbouw

Koningin Máxima naar 'Maan'

Op 5 april brengt koningin Máxima een bezoek aan de Maan Group in Raalte. Dit officiële werkbezoek vindt plaats naar aanleiding van de Koning Willem I Prijs die het bedrijf afgelopen mei won in de categorie MKB. De prijs staat bekend als één van de meest prestigieuze ondernemersprijzen van Nederland en werd afgelopen mei uitgereikt door koningin Máxima, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. 


Koningin Máxima tijdens de uitreiking van de Koning Willem I Prijs in 2022

Maan Group (opgericht in 1996) is een Research & Development gedreven organisatie. Vanuit haar oorsprong in de lijm- en oppervlaktetechniek hebben zij zich ontwikkeld tot een specialist op het gebied van hotmelt coating, precisie techniek en (bio)polymeren.

Maan beschikt over het intellect, de technische skills en de mensen om 'productconcepten' naar een volwaardig eindproduct te vertalen. Uit die ontwikkelkracht zijn drie bedrijven ontstaan. Bedrijven met producten die de markt uitdagen en de samenleving iedere dag een stap dichterbij een duurzame en intelligente toekomst brengen.

Nieuwe innovatie
Zo is Maan Biobased Products actief in de tuinbouwindustrie. Met een innovatie: de Growcoon. Een duurzame zaaiplughouder. Daarnaast brengt Maan Special Products opdrachtgevers in de hightechindustrie verder door complexe precisie verbindingen tot stand te brengen. Maan Engineering ontwikkelt hotmelt coating equipment. Specifiek voor de label en constructie industrie.

Tijdens haar bezoek op 5 april zal Koningin Máxima een inkijkje krijgen in diverse ontwikkelingen en innovaties die Maan Group tot stand brengt om haar markten te verduurzamen. De komende jaren focust Maan op de tuinbouwindustrie, vanwege de stijgende vraag naar duurzame producten binnen deze sector. Daarom wordt de rondleiding besloten met de presentatie van een nieuwe innovatie. Namelijk een biodegradable en biobased substraat dat Maan Biobased Products heeft ontwikkeld in samenwerking met Klasmann-Deilmann.


Koningin Maxima

Voor meer informatie:
Maan Group
Klipperweg 16
8102 HR Raalte
Tel: 0572 35 27 71
https://maan-group.com/ 
https://growcoon.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.