Marokkaanse en Turkse paprika kwart goedkoper dan Spaanse en Nederlandse in 2021

Marokkaanse telers ontvingen in 2021 gemiddeld 78,57% minder geld voor hun paprika's dan hun Spaanse collega’s, zo blijkt uit een analyse van de Spaanse nieuwsdienst Hortoinfo op basis van gegevens van Faostat.

Volgens het onderzoek ontvingen Nederlandse telers in 2021 gemiddeld € 1,16 per kilo voor hun paprika’s, gevolgd door Israël met € 1,14 per kilo, Frankrijk met € 1,13 en Spanje met € 1,12.

Hortoinfo berekende dat Spanje in één jaar tijd het verschil met Nederland aanzienlijk verkleind heeft. Terwijl het verschil in 2020 nog 16,5% bedroeg, was het in 2021 teruggedrongen tot slechts 3,57%.

Tot de grootste concurrenten van Spanje op de exportmarkt behoren ook Marokko of Turkije, die het product veel goedkoper aanbieden.

Turkse telers ontvingen gemiddeld € 0,26 per kilo voor hun paprika's (-76,78% in vergelijking met Spanje). Marokkaanse paprika’s zijn het goedkoopst: gemiddeld € 0,24 per kilo.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.