Planted Detroit verhoogt teeltcapaciteit en efficiëntie

"We hebben hard gewerkt aan het vergroten van onze teeltcapaciteit, het optimaliseren van plantrecepten en het plannen van toekomstige uitbreiding. 2022 was het meest opwindende jaar in de vierjarige geschiedenis van Planted Detroit, waarin we opnieuw een recordjaar voor afzet bereikten, verschillende banen toevoegden en een nieuwe automatiseringslaag in onze faciliteit implementeerden via Argus Controls," vertelt Tom Adamczyk, oprichter en CEO van Planted Detroit.

De in Detroit gevestigde vertical farm verkoopt 22 soorten babygroenten, kruiden, microgroenten en kant-en-klare salades aan consumenten, restaurants, supermarkten, ziekenhuizen en andere klanten.

"We richten ons in hoge mate op het leveren van onze producten aan onze directe omgeving in Detroit en Zuidoost-Michigan via onze website, die handige abonnementsdiensten biedt die rechtstreeks aan de deur worden geleverd," zegt Tom.

Uitbreiding van 836 m2 in 2023
In 2022 werkt Planted Detroit vanuit een teeltlocatie van 1858 m2 met twee teeltruimten, elk uitgerust met unieke technologieën om verschillende systemen te kunnen testen. De locatie is uitgerust met twee soorten led-belichting, twee hydrocultuursystemen en één databasesysteem voor het verzamelen en analyseren van gegevens. De verzamelde gegevens van deze twee ruimtes zijn van belang voor de ontwikkeling van modellen voor toekomstige projecten. Naast de faciliteit van 1858 m2 legt Planted Detroit ook de laatste hand aan de bouw van een tweede kas van 836 m2 voor teelt en onderzoek.

"Terwijl we onze teelt en inkomsten opschalen, zijn we voortdurend bezig met onderzoek en ontwikkeling om de efficiëntie en de verbeteringen die van week tot week kunnen worden doorgevoerd, in kaart te brengen," legt Tom uit.

Moeilijkheden voor vertical farming in 2023
Tom legt uit dat stijgende kosten in bijna alle categorieën zowel consumenten als bedrijven hebben getroffen en Planted Detroit heeft maatregelen genomen om prijs- en aanbodtekorten te beschermen; zoals het aanhouden van een aanzienlijke voorraad materialen en het optimaliseren van het gebruik van groeimedia, elektriciteit, etc. Ondanks de stijgende kosten is Planted Detroit in staat geweest om nieuwe functies te blijven aannemen en de salarissen van alle werknemers de afgelopen drie jaar regelmatig te verhogen.

Tom: "Alle uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd zijn een bewijs van ons bedrijfsmodel van just-in-time teelt, klasse I productaanbod en omnichannel inkomstenaanpak waarmee Planted Detroit schaalvoordelen en winstgevendheid kan bereiken."

Tom verwacht dat het belangrijkste probleem in 2023 het gebruik van technologische hulpmiddelen zal zijn, waarmee het Planted Detroit-team verbonden blijft, terwijl ze hun just-in-time model op steeds grotere schaal toepassen.

Samenwerking met Pipp Horticulture om op elke tafel sla te zetten
Planted Detroit gaat vanwege de veelzijdigheid verder met Pipp Horticulture als haar primaire leverancier van stellingsystemen, waardoor Planted Detroit geavanceerde eb en vloed hydroponische technologie aan het stellingsysteem kon toevoegen.

De irrigatie- en belichtingssystemen van Pipp zijn ontworpen en geïmplementeerd door Planted Detroit. Met het irrigatiesysteem kan Planted Detroit de bewateringsfrequentie, de duur en de voedingsstoffen per zone aanpassen aan de gewassoort. Ook het toegevoegde belichtingssysteem is flexibel: het bedrijf gebruikt een combinatie van full-spectrum led-belichting en dynamische led-belichting.

"Deze combinatie van dynamische technologieën stelt ons in staat om flexibel te blijven met onze teeltschema's op basis van veranderingen in de vraag, een perfecte match met ons just-in-time teeltmodel voor vertical farming," zegt Tom.

In 2023 en daarna is het doel van Planted Detroit om door te gaan met het ontwerpen en bouwen van efficiëntere en productievere kassen om meer producten te leveren die consumenten graag afnemen en die de vertical farmsector vooruit stuwen.

Voor meer informatie:
Tom Adamczyk, oprichter en CEO
Planted Detroit
hello@planteddetroit.com 
https://planteddetroit.com 


Pipp Horticulture
2966 Wilson Drive NW
Walker, Michigan 49534
616-988-4044
616-988-4045
info@pipphorticulture.com   
pipphorticulture.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.