vanaf woensdag 29 maart 00.00 uur

Geen klasse II aubergines uit Andalusië meer op de markt

Op 22 maart hield de Raad van Bestuur van de Hortyfruta, de interprofessionele organisatie van groenten en fruit van Andalusië, een vergadering over de ontwikkeling van de teelt en de markt van groenten zoals aubergine, courgette en komkommer. "De marktsituatie voor aubergine is er niet op verbeterd. Daarom heeft Hortyfruta besloten alarmfase rood te activeren voor lange en zwarte aubergines." 

"Om deze reden kan klasse II product van deze groente vanaf woensdag 29 maart om 00.00 uur niet meer op de markt worden gebracht. Alleen de extra kwaliteit en klasse I product van lange en zwarte aubergines zal op de markt komen. Dat geldt voor alle telers en handelsbedrijven in Andalusië."

"Hortyfruta heeft deze beslissing genomen na de situatie op de auberginemarkt nauwlettend in de gaten te hebben gehouden, aangezien er nog weken komen met een hoge productie en afzet. Hoewel het marktaandeel nu wat afneemt op de Europese markt, blijft het nog steeds heel belangrijk."

Vanaf het moment dat de algemeen verbindende verklaring van kracht wordt, begint ook de controle op naleving ervan. Hortyfruta heeft in samenwerking met het Andalusische ministerie van Landbouw een controlesysteem opgezet voor de naleving van de norm in de pakstations die werken met producten uit Andalusië.

"Hortyfruta zal een grondige analyse blijven uitvoeren om de situatie van aubergine te beoordelen, maar ook van courgette en komkommer."

Voor meer informatie:
Hortyfruta
Ctra. de Málaga n.º 44, 3ª Planta
04002 Almería (Spanje)
Tel: +34 662 388 055
info@hortyfruta.es
www.hortyfruta.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.