Wilfred Vijverberg, CH2O:

"De ene wateranalyse is de andere niet"

Tholen - Schoon water is belangrijk voor een goede teelt. Dat weet ook Wilfred Vijverberg, die inmiddels 10 jaar actief is in Nederland met CH2O, een van oorsprong Amerikaans bedrijf. Via Bas van Buuren kwam Wilfred in aanraking met de makers van de Sure Flow chloordioixide, een gepatenteerd waterbehandelingsprogramma dat irrigatiewater reinigt met chloordioxide. Hij was meteen enthousiast: “Bij diverse bedrijven zag ik de problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen, en op de vraag van de Amerikanen ben ik in Nederland voor ze aan de slag gegaan en heb ik CH2O BV in Nederland opgezet – en nu zijn we met z’n vijven.”

Kwestie van de juiste analyse
Uiteindelijk draait het natuurlijk om de tevreden klanten. Wilfred geeft een voorbeeld van een potplantenkweker met een eb-en-vloedsysteem, die al 20 jaar problemen had met waterkwaliteit. “De adviseur gaf daar veel natriumhypochloriet mee, maar dat ging niet goed met de plantjes. We hebben toen allebei monsters genomen: hij stuurde ze naar zijn laboratorium, wij naar ons laboratorium. Daar kwamen hele andere cijfertjes uit.”

Wat bleek, de adviseur voerde niet de juiste analyses uit. “We zijn toen bij elkaar gaan zitten, en die adviseur zei: ‘Dit had ik nooit verwacht. Ik loop al 25 jaar mee, maar dit wist ik niet… dit geeft wel aan dat jullie verstand van zaken hebben.’”

Kiemgetallen in plaats van DNA-scans
Wilfred legt uit dat adviseurs heel vaak DNA-scans doen. “Daar komen dan DNA-hoeveelheden uit, die misschien wel heel hoog kunnen zijn, maar je ziet niet of het dood of levend DNA is. Bij CH2O meten we kiemgetallen van bacteriën en schimmels die in het water aanwezig zijn.”

CH2O voert elke twee maanden metingen uit bij zijn klanten, waarbij ze kijken naar de concentraties aan chloordioxide of waterstofperoxide van wat overblijft in het water, in plaats van naar wat je op basis van een etiket mee moet geven. “Wij kijken heel erg naar de actuele kwaliteit van het water en het irrigatiesysteem, en op basis daarvan sturen we bij. Dat onderscheidt ons van anderen en dat in combinatie met alle kennis en kunde over water, maar ook naast het water, maakt ons met recht de expert.”

Voor meer informatie:
CH2O
Wilfred Vijverberg
M: +31 (0)6 21852152
T: +31 (0)174-504785
wvijverberg@ch2o.nl
www.ch2o.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.