normaal 1500 ton

Exportlimiet Marokkaanse tomaten opgehoogd tot 1000 ton per week

Marokko heeft sinds eind februari de export van tomaten beperkt en vanaf week 11 tot afgelopen donderdag 23 maart gold een totaalverbod. De bedoeling is op die manier lagere binnenlandse prijzen te forceren. Volgens Lahoucine Aderdour, hoofd van de Federation of Moroccan Exporters of Fruits and Vegetables (FIFEL), heeft het ministerie van Landbouw vorige maand een dagelijks quotum voor de export van tomaten afgesproken alvorens alle export van 18 tot 22 maart stop te zetten, waarbij vanaf donderdag een lager quotum van 700 ton per dag gold.

Op vrijdag kregen de exporteurs een quotum van 1000 ton, maar dat was minder dan de gebruikelijke 1500 ton. Hoger geprijsde producten zoals cherrytomaten, die meer dan de helft van de tomatenexport van het Noord-Afrikaanse land vertegenwoordigen, vielen niet onder de beperkingen, voegde Aderdour eraan toe.

Bron: reuters.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.