Lut D’Hondt is eerste vrouwelijke ondervoorzitter van Boerenbond

Maandag 27 maart werd Lut D’Hondt, melkveehoudster uit Maldegem en provinciaal voorzitter Boerenbond Oost-Vlaanderen, verkozen tot ondervoorzitter van Boerenbond. Het is de eerste keer dat dit mandaat naar een vrouwelijke landbouwer gaat, zo meldt de Boerenbond.


Lut D'Hondt (foto Wannes Nimmegeers)

Om de vijf jaar vinden binnen Boerenbond bestuursvernieuwingen plaats. Dit proces wordt afgesloten met de installatie van een nieuw Hoofdbestuur, het hoogste bestuursorgaan van de organisatie. De bestuursvernieuwingen nemen een volledig jaar in beslag omdat de vertegenwoordiging stapsgewijs opgebouwd wordt. De leden-land- en tuinbouwers worden zowel sectoraal als regionaal gegroepeerd. Via de regioraden en provinciale besturen wordt de regionale vertegenwoordiging in het Hoofdbestuur verzekerd. De acht verschillende sectoren worden via provinciale en nationale sectorvakgroepen in het Hoofdbestuur vertegenwoordigd. "Deze opbouw verzekert de democratische werking die Boerenbond hoog in het vaandel draagt."

Na een uitgebreid traject van bestuursvernieuwing in elk lokaal bestuur, vakgroep en regionaal bestuur is ook het nieuwe Hoofdbestuur aan haar termijn begonnen. Deze nieuw samengestelde groep van actieve landbouwers mocht op haar beurt een nieuwe ondervoorzitter kiezen. De ondervoorzitter is steeds een actieve land- of tuinbouwer en vertegenwoordigt de stem van de sector binnen de leiding van de Boerenbond-beroepsvereniging.


Hoofdbestuur Boerenbond (foto Boerenbond)

Die eer komt dus toe aan Lut D’Hondt, melkveehoudster uit Maldegem en provinciaal voorzitter Oost-Vlaanderen. Zij zal de komende jaren een stem vanuit de landbouwers laten horen bij de leiding van de Boerenbond. "Ik ben heel dankbaar voor de kans die ik krijg en het vertrouwen dat het Hoofdbestuur in me stelt", zegt Lut. "De landbouwsector staat voor grote uitdagingen, maar ik denk dat we deze samen het hoofd kunnen bieden."

Bron: Boerenbond


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.