Eerste oogst gekleurde trostomaten Kees Stijger verkocht voor goede doel

De eerste gele en oranje trostomaten van Harvest House zijn geoogst. De eerste doos is voor een bedrag van € 1.750,- verkocht aan Freshclusive voor het goede doel. De opbrengst is bestemd voor stichting Freshriders, dat geld inzamelt voor het Daniël den Hoed Fonds. 

Teler Kees Stijger uit Honselersdijk teelt al jaren de gekleurde trostomaten voor Harvest House. In zijn kas kon hij afgelopen week de eerste trossen van deze bijzondere tomaten oogsten. Kees Stijger is al jaren één van de enthousiaste organisatoren van de Freshride. Zo kwam hij op het idee om de eerste doos van zijn gekleurde tomaten te laten sponsoren voor het goede doel. De teler gaat dit jaar weer met veel collega’s in de AGF-sector fietsen om geld in te zamelen voor het Daniël den Hoed Fonds. Op verschillende manieren wordt er geld ingezameld. Kees Stijger is er trots op om met de gekleurde trostomaten een steentje bij te dragen, zo vertelt hij enthousiast. 

Freshclusive doet met de aankoop van de eerste oranje en gele tomaten een donatie. “Freshclusive vindt het belangrijk om een steentje bij te dragen op maatschappelijk gebied. Dit is een mooie gelegenheid hiervoor en Freshclusive doet hiermee graag een bijdrage aan dit initiatief”, zegt Giulia Vrijkorte van Freshclusive.

Start seizoen
De gele en oranje trostomaten zijn vanaf nu weer beschikbaar bij Harvest House. Sinds 1994 teelt Kees Stijger drie kleuren trostomaten: geel, oranje en rood. De rode zijn uiteraard wel bekend, maar de gele en oranje tomaten kent nog niet iedereen. “Het is niet alleen de kleur, maar ook de smaak die anders is. De oranje is vol en stevig, de rode smaakt licht zoet en de gele tomaat is fris en sappig.”
De kas van Kees Stijger in Honselersdijk wordt verwarmd met aardwarmte van Trias Westland en dat maakt de tomaten extra duurzaam.


Giulia Vrijkorte (l.) van Freshclusive neemt de oranje en gele trostomaten in ontvangst van teler Kees Stijger (m.) en Kaj van Staalduinen (verkoper bij Harvest House) 

Voor meer informatie:
Harvest House
info@harvesthouse.nl
www.harvesthouse.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.