update uit China

"Biologische teelt witte aardbeien leidt tot betere prijzen"

Witte aardbeien zijn de laatste jaren een nieuw product op de Chinese aardbeienmarkt. Ze hebben de aandacht getrokken omdat de kleur en smaak verschillen van de traditionele rode aardbeien en de marktprijs is relatief hoog. "Door hun speciale uiterlijk hebben witte aardbeien hun eigen publiek en de e-commerce helpt om de markt open te stellen. Momenteel bevindt de binnenlandse teelt van witte aardbeien zich nog in een stadium met een lage teeltcapaciteit." Yu Zhenzhen van Yantai Xiangyiyuan Ecological Agriculture Development geeft een update.

"De witte aardbei die we planten is het ras Mengzhiying, dat in 2022 met succes werd geteeld en veredeld door de Ningbo Academie van Landbouwwetenschappen. Het wordt gekenmerkt door een perfecte vruchtvorm, delicaat vruchtvlees en een unieke geur bij het consumeren. Om de kwaliteit te waarborgen, kiezen wij voor biologische plantmethoden, gebruiken wij organische meststoffen en geen conventionele meststoffen, zoals middelen om het fruit te vergroten, en kunstmatige hormonen. De smaak en de houdbaarheid van witte aardbeien die op deze manier worden geteeld zijn aanzienlijk beter. Hoewel de prijs hoger is zijn de feedback van de klanten en de aankoopcijfers goed."

Over de huidige markt voor witte aardbeien zegt Yu dat de binnenlandse doelgroep voor witte aardbeien klein is, evenals het areaal, de opbrengst is nog laag en de prijs enigszins hoog. Veel telers vrezen dat het moeilijk zal zijn om ze af te zetten, dus durven ze het niet aan.

"Sommige witte aardbeienrassen hebben dit jaar grote veranderingen op de markt ondergaan. Als we Angel 8, een van de belangrijkste rassen met een hogere opbrengst, als voorbeeld nemen, is de oogst dit seizoen hoger dan voorheen, maar de smaak is ongelijk en er zijn onrijpe groene vruchten op de markt, waardoor de markt slecht reageert en de verkoopprijs sterk wordt beïnvloed. Zo lag de aankoopprijs van dit ras in maart van vorige jaren dicht bij € 8,10 per kg, maar is de aankoopprijs in dezelfde periode dit jaar gedaald tot €2,16-4,59 per kg."

Over de ontwikkeling van witte aardbei in het bedrijf zegt Yu: "Dit jaar heeft het bedrijf het areaal vergroot en tegelijkertijd de promotie opgevoerd. Door de biologische plantmethode zonder conventionele meststoffen groeien en rijpen onze witte aardbeien langzaam en is de opbrengst laag en de prijs de helft meer of zelfs het dubbele van die van andere gewassen. Door de superieure kwaliteit en smaak reageert de markt echter goed. Hoewel de prijs hoog is, is het publiek stabiel. 2022 is het eerste jaar dat we planten en de feedback van de klanten is positief, dus dit najaar zal veel teelt beginnen."

Het teeltseizoen van witte aardbeien loopt van november tot juni van het volgende jaar.

Yantai Xiangyiyuan Ecological Agriculture Development heeft zijn eigen merk voor witte aardbeien Nara's Berry. Het bedrijf heeft een eigen kas van 0,4 ha, een coöperatieve kas van 3,3 ha en eigen pakstations. De verkoopkanalen omvatten e-commerce platforms zoals Tmall, JD.com, maar ook kraampjes op groothandelsmarkten en groepsaankopen voor de retail. "Witte aardbeien die met biologische meststoffen worden geteeld, hebben een hoge hardheid en zijn goed houdbaar in de opslag. Ze kunnen 7-10 dagen vers blijven. We hebben coöperatieve handelaren die ze naar Hong Kong, Dubai en andere plaatsen sturen."

Voor meer informatie:
Yu Zhenzhen
Yantai Xiangyiyuan Ecological Agriculture Development Co., Ltd.
+86 15666455566

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.