Schotland, Wales en Noord-Ierland doen nog niet mee

Ontwikkeling genetisch gemodificeerd voedsel nu toegestaan in Engeland

Genetisch gemodificeerd voedsel kan nu commercieel worden ontwikkeld in Engeland. Voorstanders van de technologie zeggen dat het de ontwikkeling van duurzamere gewassen zal versnellen, "essentieel in het licht van de klimaatverandering". Critici zeggen echter dat de verandering "rampzalig" kan zijn voor zowel de voedselproductie als het milieu.

De nieuwe wet zet ook de deur open voor de ontwikkeling van genetisch gemodificeerde boerderijdieren, maar er is nog een stemming door de parlementsleden nodig voordat dit wordt toegestaan, ook weer alleen in Engeland. De Schotse, Welshe en Noord-Ierse regeringen hebben het commerciële gebruik van genetische manipulatie niet toegestaan.

Genbewerking was in Engeland onderworpen aan dezelfde strenge regelgeving die de commerciële ontwikkeling van genetisch gemodificeerde gewassen krachtens de EU-wetgeving heeft beperkt. Brexit heeft de regering van Westminster in staat gesteld de regels voor de nieuwere technologie te versoepelen.

Volgens professor Gideon Henderson, wetenschappelijk hoofdadviseur van het ministerie van Milieu, Voedsel en Plattelandszaken (Defra), zullen de nieuwe regels leiden tot een betere voedselproductie en banen en investeringen naar Engeland brengen.

Bron: bbc.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.