CDA komt met aanbevelingen voor toekomst glastuinbouw

Voor de glastuinbouwsector wil het CDA zich niet blindstaren op het voldoen aan strengere maatschappelijke eisen. De partij pleit ervoor de sector de kans te geven voor experimenten en de ontwikkeling van oplossingen. Tweede Kamerlid Derk Boswijk van het CDA schrijft dit in een rapport over de toekomst voor de glastuinbouw dat dinsdag is gepubliceerd. 

Dat de sector in staat is tot experimenteren en ontwikkeling heeft hij al bewezen, volgens het Tweede Kamerlid. "Niet alleen heeft de sector zijn energieverbruik en CO2-uitstoot de afgelopen decennia sterk verminderd, maar ook levert het iedere dag tenminste 11 procent van de landelijke elektriciteitsvraag aan consumenten en mkb. Op grijze dagen loopt dit soms zelfs op tot een kwart. Daarbij wist de glastuinbouw zijn milieulast in 15 jaar met zoโ€™n 95 procent te verminderen. Kortom, de sector kan een grote rol vervullen in een gezondere en gelukkigere samenleving."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.