OneThird haalt 2,75 miljoen euro op om optische scannertechnologie voor AGF op te schalen

OneThird, een food-tech bedrijf dat is opgericht om te voorkomen dat jaarlijks één derde van al het geproduceerde voedsel verloren gaat, heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf 2,75 miljoen euro heeft opgehaald in een financieringsronde, waardoor het totale financieringsbedrag tot op heden op meer dan 5,5 miljoen euro uitkomt. De financieringsronde werd geleid door de Nederlandse impactinvesteerder Pymwymic samen met eerdere investeerders Halma Ventures Limited, SHIFT Invest en Oost NL.

OneThird zal de nieuwe financiering gebruiken om zijn technologie en activiteiten op te schalen naar nieuwe toeleveringsketens van groenten en fruit in Europa en Noord-Amerika, en daardoor haar impact op het voorkomen van voedselverspilling significant te vergroten. 

De technologie van OneThird -optische scanners, gebaseerd op kunstmatige intelligentie- geeft de toeleveringsketen direct houdbaarheidsinformatie waardoor ze slimmere beslissingen kunnen nemen; zoals het optimaliseren van houdbaarheidsdatums, kiezen voor export versus leveren aan lokale afnemers, of -bij korte houdbaarheid- verwerken tot smoothies, sappen en soepen, of het laten droogvriezen van producten.

“Toen ik hoorde dat wereldwijd een derde van al het geproduceerde voedsel jaarlijks verloren gaat, terwijl er nog steeds mensen zijn die niet genoeg voedsel hebben, stond ik perplex. Hier wilden we iets aan doen, we hebben zelfs ons bedrijf ernaar vernoemd. Naast deze sociale ongelijkheid heeft voedselverspilling ook enorme impact op onze planeet. Het voorkomen van voedselverspilling heeft direct een positief effect in het verminderen van CO2-uitstoot en besparen van water!”, aldus Marco Snikkers, Founder OneThird.

Snikkers vervolgt: “Met deze nieuwe financieringsronde kunnen we de implementatie van de technologie van OneThird versnellen en internationaal uitbreiden. Hierdoor vergroten we samen met onze klanten onze impact door onnodige kosten te voorkomen en bij te dragen aan het behalen van hun duurzaamheidsdoelen zoals SDG12.3; het halveren van voedselverspilling uiterlijk in 2030!”

"Het vergroten van de voedselzekerheid is cruciaal in het ondersteunen van een groeiende wereldbevolking", zegt Sophie Pickering, Investment Manager bij Pymwymic. "We zijn enthousiast over de mogelijkheden die de technologie van OneThird biedt bij het aanpakken van de alarmerende hoeveelheden voedselverlies in de gehele toeleveringsketen."

Voor meer informatie:
Marco Snikkers
Onethird
Mob: +31 (0)652 557 997 
marco@onethird.io
www.onethird.io 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.