New Way Projects nieuwe naam op markt

“We zijn op nul begonnen qua naam, maar zeker niet qua ervaring”

Tholen - Mario Storm en Mitchel Lelieveld zijn samen een nieuwe weg ingeslagen. Bijna één jaar zijn deze twee bekende gezichten uit de tuinbouw inmiddels officieel bezig met New Way Projects, een (kassen)bouwbedrijf uit het Westland.

In ’s-Gravenzande bundelen de mannen hun ervaring in projectbegeleiding en technisch tekenen, maar anders dan ze voorheen al deden pakken ze samen nu ook complete projecten aan. Een blik op de bedrijfswebsite leert dat de mannen al lekker bezig zijn.


Mario en Mitchel

“We hebben toch al mooi wat projecten gedaan, in wat toch een lastige tijd is”, constateert Mario terecht bij een bakkie op een vrijdagmiddag. Hij kan dat zeggen, want zijn al lange tuinbouwcarrière gaat terug tot in de jaren tachtig. Hij werkte in de kassenbouw, had een eigen constructiebedrijf en heeft tegenwoordig een eigen adviesbureau.

Zo lang als Mario, loopt Mitchel nog niet mee, maar ook hij heeft al heel wat ervaring in het veld opgedaan, zowel in loondienst als met een eigen bedrijf, gespecialiseerd in 2- en 3D-tekenwerk en projectbegeleiding. Mitchel: “We zijn op nul begonnen qua naam, maar zeker niet qua ervaring.”


Restaurant in kas bij project Stadsjochies

Werken met kassenbouwartikelen
Ruim anderhalf jaar geleden belde Mario Mitchel. De klik was er en dus besloten de Westlanders vorig jaar voorjaar om een logo en naam te bedenken. Niet lang daarna volgde een website. “Dat is toch handig als je je ergens voorstelt”, geeft de jongste van de twee ondernemers nuchter aan.

Het nieuwe bedrijf, dat dus wel al de nodige tuinbouwervaring herbergt, richt zich specifiek op de kleinere, speciale projecten. “Wij kunnen eigenlijk met alles wat geschoeid is op het kassenbouwsysteem overweg”, geeft Mario aan. New Way Projects werkt met kassenbouwartikelen en -profielen. Mario somt onder meer overkappingen voor scholen en zorgboerderijen en uitbreidingen van tuincentra op. “Wij kunnen daar een luxeproduct van maken en leveren maatwerk.”


Bijzondere breedkapkas. Engineering, levering en constructie door New Way Projects in opdracht van Vermeulen Groessen 

Zelf tekenen, snel leveren
Niet dat daarmee alle projecten van New Way Projects per definitie bestaan uit prachtig gepoedercoate gevels, zoals al door het bedrijf geleverd voor tuincentra in binnen- en buitenland. Integendeel. “We zien dat er, zeker in deze tijden, behoefde is aan (ver)bouwingen in allerlei soorten en maten”, merkt Mitchel op. Dat komt onder meer omdat het bestaande glastuinbouwareaal flink in beweging is na inmiddels drie crisisjaren.

Daarbij komt regelmatig het koppelen van een kas of het uitbreiden van een schuur kijken, maar ook relatief kleine ingrepen, zoals het aanpassen van een constructie zodat een lastige paal weg kan, komen voorbij. “Voor de klant en/of onderaannemer kunnen we de gehele bouw offreren, engineeren, begeleiden en zorgen dat de juiste spullen en bouwers aanwezig zijn. Omdat we alles zelf kunnen uittekenen in 3D en de juiste contacten hebben bij de leveranciers zijn we van niemand afhankelijk en kunnen we snel opstarten en/of schakelen.”


Aanpassing constructie bij Villa Gerbera, zodat alleen op de grond nog te zien is dat hier een 'lastige' paal stond

Speciale projecten
In hun eerdere rollen waren de mannen al bij zowel nieuwbouw- als verbouwprojecten betrokken, maar via New Way Projects verzorgen zij nu ook de levering. “De speciale projecten kosten soms net zoveel werkvoorbereiding als hele grote oppervlaktes volbouwen, waardoor dergelijke projecten niet voor iedereen weggelegd zijn. Wij hebben nu alles zelf in huis.”

De lijst met al gerealiseerde projecten geeft een idee van wat er zoal mogelijk is. Dat kunnen tuincentra en speciaalbouw zijn, maar New Way Projects realiseerde ook al wkk- en ketelruimtes. “Daarbij hebben we bijvoorbeeld ook de stikstofvergunningen voor de teler geregeld”, geeft Mario aan. Ook voor constructiebouw, zoals het realiseren van bordessen of verdiepingsvloeren in schuren bij telers, draaien de mannen hun hand niet om. Met speciale programma’s om 2- en 3D te tekenen is veel mogelijk, nationaal en internationaal. Onder meer in Tsjechië is New Way Projects momenteel met een project bezig.


WKK-ketelruimte bij Oostland Company 

Het projectenpakket is nu nog breed. Gaandeweg is het de bedoeling dat Mario en Mitchel, die hopen er dit jaar nog iemand bij te krijgen als het bedrijf doorgroeit, meer gaan focussen. “Diep in ons hart bouwen we juist graag iets speciaals voor zorgboerderijen of tuincentra”, besluit Mario. Grappend gevolgd door: “Zolang het maar niet vierkant is.”


Bordes met machine

Voor meer informatie:
New Way Projects
Nobelstraat 13
2693 BC ’s-Gravenzande
+31 (0) 174 41 50 17
info@newwayprojects.nl 
www.newwayprojects.nl    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.