7.700 ha groenten en fruit verloren in India door hagelbui

De ongebruikelijke buien van vorige week hebben de plannen van veel Indiase telers in de war gestuurd. Uit eerste schattingen van het Tuinbouwdepartement blijkt dat gewassen op ongeveer 7.741 hectare, ter waarde van meer dan ₹20 crore (ruim 2,2 mln euro), verloren zijn gegaan. Kolar, waar ongewoon grote hagelstenen insloegen, was het zwaarst getroffen district, gevolgd door Bidar en Bagalkot.

In Srinivasapur taluk van het district Kolar, waar naar verluidt gedurende meer dan een uur hagelstenen van 100 gram vielen, zeiden ambtenaren van het departement dat ongeveer 4.500 hectare mango, 1.000 hectare groenten en fruit en 30 tot 40 hectare bloemgewassen beschadigd werden.

"We hebben hier in 70 tot 80 jaar niet van zulke hagelbuien meegemaakt. Mango is ons belangrijkste gewas, daarna komt tomaat. Beide werden zwaar getroffen door de regens. Ook andere groenten zoals aubergine, paprika en kool kregen het zwaar te verduren door de hagelbui en de zware wind," aldus M. Srinivasan van het Tuinbouwdepartement in Srinivasapur.

Ook de telers in de regio waren verbijsterd over de hagelbuien. "Het begon plotseling te hagelen en we wisten niet wat we moesten doen. De stenen waren zo groot dat ze grotere vruchten zoals watermeloenen openbraken. Het leek alsof hele lappen hagelstenen onze velden hadden bedekt nadat de buien waren gestopt," zei Shankar Reddy, een watermeloenteler.

Lees meer op thehindu.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.