Crisisupdate: "Dalende trend blijft, maar volatiliteit ligt op de loer"

Echt langdurig onder de 40-eurogrens bleef de TTF-gasprijs voor de korte termijn nog niet. Dinsdag klom de prijs weer een stukje op. Energiespecialisten bij energiehandelsplatform Powerhouse stellen daarom ook: 'Dalende trend blijft, maar volatiliteit ligt op de loer'. In deze nieuwe crisisupdate aandacht voor hun update.


De gasprijs voor een aprilcontract dook maandag op de Title Transfer Facility onder de 40 per megawattuur, maar steeg dinsdag ook weer een stukje. Klik hier voor actuele cijfers.

Er doemen ondanks de dalende trend in de TTF-gasprijs in de verte wel een aantal mogelijke gevaren op, zo stippen energiespecialisten van Powerhouse aan. Zij schrijven: "Er zijn de Franse stakingen die de LNG-toevoer en de stroomproductie beperken. Er komt maar geen
overeenstemming in Frankrijk over de pensioenen. Het gevolg is storingen bij Franse LNG-ontvangstterminals als gevolg van de
aanhoudende stakingen." Een ander gevaar is de LNG import door Azië. "De toename op maandbasis is vooralsnog niet significant maar wordt door de markt erg goed in de gaten gehouden. De angst zit in het feit dat door onderhoud het aanbod zal verminderen, en de vraag mogelijk ook kan gaan aantrekken."

De spotprijs voor elektriciteit wordt deze week sterk beïnvloed door het weer, zo legt men verder uit. Harde wind kan de prijs drukken, maar er is ook een gevaar van meer uitval. Lees hier de hele Powerhouse-update.

Het Internationaal Energieagentschap publiceert over het effect die energieproductie heeft op watergebruik, en hoe de energiesector zijn waterverbruik kan beperken. Groenere vormen van energie-opwek gebruiken minder water.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.