Adviesbureaus bijgepraat over organische reststromen

Op 14 maart jl. organiseerde de Branche Vereniging Organische Reststoffen (BVOR) het online seminar ‘Organische reststromen hoogwaardig benutten – actuele ontwikkelingen’ speciaal voor adviesbureaus die adviseren in de sector van organische restromen. Aan het seminar deden zo’n 15 adviesbureaus mee die in verschillende rollen zijn betrokken bij de sector: als beleidsadviseur, als adviseur voor aanbestedingen en als adviseur vergunningen voor bedrijven. 

Tijdens het seminar heeft de BVOR de bureaus bijgepraat over actuele ontwikkelingen in de toepassing van hernieuwbare grondstoffen uit organische reststromen. Hierbij is onder meer stilgestaan bij de ambities zoals vastgelegd in het convenant ‘milieu impact potgrond en substraten’, namelijk om in plaats van turf meer circulaire grondstoffen toe te passen in teeltsubstraten. Ook is ingegaan op de noodzaak om organische reststromen te sturen naar hoogwaardige toepassingen, en de rol die aanbestedingen en vergunde inrichtingen daarbij kunnen spelen.

Het seminar werd door de deelnemers enthousiast ontvangen, zo deelt de BVOR. Om deze reden en omdat verschillende bureaus hadden aangegeven niet aanwezig te kunnen zijn, is er een nieuw seminar gepland op 18 april 2023.

Bron: BVOR


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.