Cursus druivenkrenten moet ambacht behouden

Druivenkrenters zijn niet tevreden over de supermarktdruiven. Een tros hoort ‘breed in de schouders te zijn en smal in de punt. Niet een vormloze klont’. Volgens de druivenkrenters zijn er nog maar weinig mensen die druiven perfect kunnen 'krenten', zo schrijft het AD.

Om te voorkomen dat het ambacht verdwijnt gaat de Volksuniversiteit cursussen aanbieden. Tijdens deze cursus worden alle ins en outs van het druivenkrenten behandeld. Er wordt ingegaan op de historie van de teelt, hoe het krenten werkt en ook hoe een tros op maat gemaakt kan worden.

De cursus wordt afgesloten met de kunst van het snoeien. Westlandse druivenexpert Wim van Dijk, van Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck, is de docent van deze cursus. 

De eerste les van deze cursus is in Bibliotheek Wateringen, lessen 2, 3 en 4 worden gegeven bij de Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck. Let op: de vierde les (snoeien) wordt gegeven in het najaar op 6 november 2023.

Bron: Volksuniversiteit Westland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.