Spaanse tomatenteler zet met hightech glazen kas stap in de toekomst

De Spaanse tomatenteler Tomates Lis bouwt in Alicante een nieuwe hightech kas, van glas. Fase 1 staat al en fase 2 is onderweg. José Ignacio Cuerva, Technisch Directeur van Tomates Lis, leidde het ambitieuze project dat de tuinbouw in Spanje naar een nieuw niveau moet tillen. De teler werkt samen met BOAL, dat het deksysteem, het insectengaas en de schermsystemen leverde, en de lokale kassenbouwer Rufepa. 


De mannen van Rufepa, BOAL en Tomates Lis proeven samen tomaten

De glazen kas is uitgerust met energiebesparende schermen en duurzaam geïntegreerd pest management door insectengaas, waardoor het een milieuvriendelijker alternatief is voor traditionele kassen. Het microklimaat in deze hightech kas verbetert de kwaliteit van de gewassen en zorgt voor hun gezondheid, daarnaast is het minder vatbaar voor de effecten van verschillende weersomstandigheden in de regio.

Het was Rufepa, de hoofdaannemer in dit project, die het ontwerp, de kweeksysteem en bouwexpertise aan hun klant Tomates Lis leverde, terwijl BOAL het deksysteem, het insectengaas en de schermsystemen leverde. Samen brachten de drie bedrijven de visie van Tomates Lis op duurzame en efficiënte tuinbouw succesvol tot leven.

Fred Tanke (BOAL) is blij met het resultaat: "We zijn trots dat we een rol hebben gespeeld in dit innovatieve project in de regio. Samen met vertrouwde kassenbouwer Rufepa, met hun lokale bouwkennis gecombineerd met onze engineeringkracht, waren we de perfecte match voor het hightech project van Tomates Lis'. "

Voor meer informatie:
Fred Tanke, Sales Manager
BOAL Group
Tel: +31 6 1838 8585
f.tanke@boalgroup.com 
www.boalsystems.com 

José Antonio Morales, General Manager
Rufepa Tecnoagro
Tel: +34 96 535 26 26
info@rufepa.com
www.rufepa.com 

José Ignacio Cuerva, Production Director
Tomates Lis, S.L.
direcciontecnica@tomateslis.com 
www.tomateslis.com/es 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.