Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Het voordeel van onze bovengrondse tanks is dat ze veel minder ruimte in beslag nemen"

Het Franse bedrijf Petrus, gevestigd in het departement Pas-de-Calais, is gespecialiseerd in het produceren van gebogen golfplaten en vervaardigt daarmee watertanks voor landbouwers, groentetelers, tuinders en kwekers. Dit systeem, dat in Frankrijk nog relatief onbekend is, heeft dankzij de steeds vaker voorkomende droogteperiodes aan populariteit gewonnen.

"De vraag van groente- en fruittelers naar watertanks is zeer groot. Ze zijn de belangrijkste gebruikers van onze watertanks", vertelt Mathieu Doyen, die het bedrijf in 2012 overnam. "We produceerde ook toen al watertanks, maar die waren nog niet heel populair."

Met behulp van historische kennis en teeltfaciliteiten ontwerpt Petrus SA bovengrondse stalen tanks die gemakkelijk te installeren zijn.

De vraag naar deze tanks blijft groeien en komt vanuit alle regio's van Frankrijk. "We hebben onlangs tanks geïnstalleerd op een kiwibedrijf in het departement Somme en op een aardbeibedrijf in Pas-de-Calais. Degenen die onze tanks hebben uitgeprobeerd – in combinatie met de reeks droogteperiodes die we hebben meegemaakt – bestellen vaak een tweede! Enkele van onze tanks zijn onlangs naar het eiland Réunion vervoerd in een konvooi van 9 tanks voor een totaal volume van 1.139 m³.

"Ons grootste voordeel is dat we veel voorraad hebben omdat we zelf plaatwerk produceren en we daarom heel snel inspelen op de vraag." Petrus kan tot 800 platen per week produceren. Dit komt neer op 30.000 platen per jaar. "Onze grootste tanks meten tot 30 m diameter voor 2.500 m³. We hebben echter ook enkele kleine 'noodtanks' (20 tot 50 m³) die heel snel kunnen worden geleverd."

Tussen de 4 m³ en de 2.500 m³, met een diameter van tussen de 1,85 en de 30 meter en een hoogte van tussen de 1,72 en de 5,05 meter. De watertanks van Petrus zijn ook interessant voor bedrijven die op zoek zijn naar besparingen en groene en innovatieve oplossingen.

Hoewel bij Petrus 50% van de inkomsten uit de export en dan vooral die naar België en Nederland voortkomt, wil het bedrijf wil zich nu concentreren op de ontwikkeling in Frankrijk. "In Frankrijk zijn tal van mogelijkheden", legt Mathieu uit. Watertanks komen hier veel voor, maar vooral in de vorm van zakken. Het voordeel van onze bovengrondse tanks is dat ze veel minder ruimte in beslag nemen."

Petrus is een klein bedrijf bestaande uit 9 medewerkers die hun klanten op de eerste plaats zetten. "Als er problemen opdoemen zijn we zeer reactief en het belangrijkste is dat we luisteren naar de behoeften en verzoeken van onze klanten."

Voor meer informatie: 
Mathieu Doyen
Petrus SA
Boulevard de la Liberté
62450 Bancourt
Tel: +33 (0)3 21 24 34 34
https://petrus-sa.fr 

Publicatiedatum: