Inwoners Lansingerland financieren zonnepanelen op dak loonbedrijf

De nieuwe zonnedaken van Nieuwe Lansinger Stroom zijn in productie. Het gaat in totaal om 436 zonnepanelen, waaronder 214 bij Loonbedrijf Van der Burg in Berkel en Rodenrijs. De inwoners van Lansingerland hebben de zonnepanelen gefinancierd.

Nieuwe Lansinger Stroom heeft inmiddels drie zonnedaken gelanceerd. Eerder werd al een zonnedak bij paprikabedrijf Personal Vision in Bleiswijk gerealiseerd: op de schuur liggen 983 panelen. Daarnaast zijn ook bij Motorcross Aad in Bleiswijk 222 panelen geplaatst.

Foto: zonnepanelen bij Personal Vision, via Facebook Nieuw Lansinger Stroom

Nieuwe Lansinger Stroom is de lokale energiecoöperatie van Lansingerland die werkt aan een duurzamer Lansingerland. Daarvoor helpen de vrijwilligers van Nieuwe Lansinger Stroom inwoners en bedrijven met de energietransitie, met als doel een lager energieverbruik en minder fossiele brandstoffen.

Eén van de activiteiten is het realiseren van zonnedaken. De coöperatie vraagt de eigenaren van panden met grote daken mee te werken. De zonnepanelen worden in delen verkocht aan inwoners van Lansingerland. Participanten krijgen daarop een rendement én helpen met het verduurzamen van Lansingerland. 

De zonnedaken bij Loonbedrijf Van der Burg in Berkel en Rodenrijs bij Motorcross Aad zijn beide gefinancierd door 24 inwoners uit Lansingerland.  Deze worden volgende week geopend. 

Bron: Nieuwe Lansinger Stroom 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.