Jaarrond witte aubergines uit Sicilie

In 2016 zag het merk Melanzì het licht, aanvankelijk voor een assortiment producten zoals jam, compotes en andere groente- en fruitproducten in conserven. In 2020 keerden de oprichters van Ortonatura, een Siciliaanse coöperatie, echter ook terug naar hun activiteit van de beginjaren, nu al dertig jaar geleden, met de afzet van verse groenten en fruit die in de kas geteeld worden op een areaal van in totaal 30 hectare. Het hoofdproduct is aubergine in al zijn vormen: rond, lang, paars, graffiti en wit. 

"De teelt vindt uitsluitend op Sicilië plaats, maar het product wordt afgezet in heel Italië en ook in het buitenland, zowel in de retail als op de groothandelsmarkten", zegt Fabio Alessandrello, voorzitter van de coöperatie en oprichter van het merk Melanzì. "We kunnen onze producten bijna jaarrond leveren, niet alleen aubergines, maar ook tomaten, courgettes en paprika's van de belangrijkste rassen zoals Sweet Palermo®. En we brengen nu ook al geruime tijd avocado's en blauwe bessen op de markt die we inkopen bij Siciliaanse telers met wie we al lang samenwerken en in wie we het grootste vertrouwen hebben." 

"Begin oktober zijn we het aubergineseizoen gestart met prijzen van
€ 1 per kilo. Vervolgens tastte de warmte in november en een deel van december de bloei aan, waardoor het aanbod kromp en de telersprijzen stegen. Van december tot en met februari zagen we zelfs prijzen tot € 3 voor ronde en lange aubergines, € 3,50 voor paarse en € 2,60 voor graffiti aubergines. Met de komst van de lente en de stijging van de temperaturen beginnen de prijzen zoals gebruikelijk in deze tijd van het jaar te dalen. We wachten nu op de paasvakantie en de stijging van de consumptie. Dan zullen de prijzen tijdelijk weer aantrekken, waarna ze opnieuw een neerwaartse beweging zullen maken." 

Wat de uitdagingen van de toekomst betreft, merkt Alessandrello op dat ze van plan zijn om het duurzaamheidsniveau van de teelt hoog te houden. "Daartoe hebben we een reeks processen ontwikkeld waarmee we altijd de hoogste niveaus van voedselveiligheid en residunormen van de Italiaanse supermarktketens garanderen. Onze streek is ideaal voor de teelt van kasgewassen, dankzij zeer gunstige bodem- en klimaatomstandigheden. Dit maakt ons werk gemakkelijker. We moeten weinig extra inspanningen leveren om topproducties te verkrijgen. Een andere aspect waar we veel zorg aan besteden is de promotie van ons merk. Zo zullen we aanwezig zijn op Macfrut 2023. De beurs gaat door op 3, 4 en 5 mei in Rimini, waar we graag iedereen verwelkomen op stand 044 in paviljoen B3." 

Voor meer informatie:
Melanzì
Coop. Ortonatura Srl
Via magenta 484
97019 Vittoria (RG) - Italië
Tel: +39 3351310729
vendite@melanzi.com
www.ortonatura.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.