"Spanje verstoort afzet Siciliaanse groenten niet"

"Na de overstromingen op Sicilië in februari, met als gevolg een vertraging van de teelt en oogst, zagen we de prijzen stijgen. Maar die prijzenstijging deed zich ook voor bij de Spaanse groenten, zodat ze geen belemmering vormden voor onze afzet", zegt Giuseppe Libretti, CEO van Gruppo Libretti uit Vittoria. 

Giuseppe Libretti

"Na een paar weken van aanpassing is de marktsituatie nu weer in evenwicht. De prijzen zijn nu eerder normaal voor de tijd van het jaar. Voor april, mei en juni verwachten we een stabielere markt, maar natuurlijk heeft niemand een glazen bol. De situatie op internationaal vlak blijft namelijk bepalend, aangezien we op een wereldmarkt opereren. De handel kent geen grenzen of afstanden."

"We blijven ook met succes onze sauzen en purees van cherrytomaten en cherrypruimtomaten afzetten. We zijn met die producten aanwezig in de Italiaanse en Europese supermarktketens. De export naar de Verenigde Staten is ook aanzienlijk en dankzij onze halal- en koosjer-certificeringen gaat de expansie in onder meer het Midden-Oosten door."

"Terwijl we ons de afgelopen jaren vooral hebben gericht op beurzen voor bewerkte producten, willen we dit jaar opnieuw volop deelnemen aan beurzen die de nadruk leggen op verse groenten en fruit. Zo zullen we aanwezig zijn op Macfrut in Rimini op 3, 4 en 5 mei met een bijzonder sfeervolle stand van 50 m2. Het enthousiasme is groot, want we blijven nog altijd telers van groenten voor verse consumptie. Het is een segment dat we nooit over het hoofd hebben gezien, maar dat we opnieuw willen lanceren als solide basis voor een constante groei van het bedrijf."

Gruppo Libretti zal op Macfrut te vinden zijn op stand 004, paviljoen B2.

Voor meer informatie:
Giuseppe Libretti
Gruppo Libretti
Tel: +39 (0)932 861635 (Italië)
giuseppe.libretti@librettisrl.com
www.librettisrl.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.