Gamen voor het goede doel dankzij Heinz

Heinz heeft onlangs een gezamenlijk project met Fortnite aangekondigd om mensen bewust te maken van het belang van zorg voor de bodem en te voorkomen dat het voor voedsel zoals tomaten "game over" wordt.

"De bodem speelt een essentiële rol in het voedselsysteem. Er wordt geraamd dat de bodem direct of indirect het teeltmedium is van 95% van het voedsel dat we eten. Maar volgens milieudeskundigen lopen onze bodems gevaar en kunnen ze binnen één generatie verdwijnen als we niet op tijd handelen", leggen ze uit bij Heinz. "Elk klein gebaar telt en we kunnen allemaal een rol spelen bij het beschermen van onze bodem. Het is een strijd die de moeite waard is en met dat doel is deze alliantie geboren."

In samenwerking met Druid Gaming heeft Heinz een eiland in het computerspel gecreëerd waar spelers voor tomatengewassen moeten zorgen met dezelfde duurzame en regeneratieve praktijken die we in de echte wereld zouden moeten toepassen. Het eiland heet S.O.S. Tomato Island en de toegangscode is 1877-1435-6432. Voor elke hectare tomatenteelt die in het spel wordt gerealiseerd, wordt $ 30 bijgedragen aan de bewustwordingscampagne. Gamen dus voor het goede doel!

Bron: as.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.