Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lampen in proef hogedraadteelt komkommer zijn uit

Het project ' komkommer jaarrond in balans met minimaal energieverbruik'  loopt inmiddels een aantal maanden. Er kan voorzichtig gesteld worden dat er teruggekeken kan worden op een zeer geslaagde proef, zo deelt onderzoekscentrum Botany.

Met nog 24 teeltdagen op de teller, werden op dinsdag 7 maart, de koppen uit de komkommer planten gehaald. Deze koppen stonden nog sterk en daarom werd ervoor gekozen om nog 20 komkommers per vierkante meter aan te houden.

De onderzoekers schrijven: "Aangezien op zaterdag 11 maart de lampen uitgingen, was dit een zeer ambitieuze doelstelling. Gezien de krachtige plantstand, werd hier toch voor gekozen. Het doel van dit onderzoek is het opzoeken van de grenzen. Al met al kan er worden teruggekeken op een meer dan geslaagd onderzoek." 

Medio februari werd op Kas als Energiebron ook een update gedeeld.

Eindsymposium 
Op woensdag 10 mei vanaf 13:00 uur worden alle keuzes en resultaten door de projectpartners toegelicht tijdens het eindsymposium. Tijdens deze middag zoomen de onderzoekers ook in op een kostenplanberekening en simulaties, waarbij het potentieel met iets meer gas en elektra zal worden doorgerekend. 

Het evenement hoopt plaats te vinden bij Botany in Meterik en is gratis toegankelijk voor iedereen. Aanmelden is mogelijk via de aanmeldpagina: https://www.botanygroup.nl/nl/aanmelden-eindsymposium.

Projectpartners in het project binnen Kas als Energiebron zijn: ministerie van LNV, Glastuinbouw Nederland, Kas als Energiebron en de Gewascoƶperatie Komkommers. En verder de bedrijven: BASF Nunhems, Biotalys, Enza Zaden, Grodan, Maurice Kassenbouw, Mertens, NovaCropControl, PlantLighting, Ridder, Rijk Zwaan, Royal Brinkman, Signify, Thomas More en VDL.

   

 

 

Publicatiedatum: