1e bijeenkomst onderzoekersproject op 28 maart

Klimaatneutrale glastuinbouw economische rendabel?

Op 1 maart is het Interreg project ENERGLIK officieel van start gegaan. Binnen het project zullen onderzoekers van twaalf partijen werken rond vier innovaties in de glastuinbouw, namelijk opvang en opslag van CO2 uit rookgassen, doorontwikkeling van isolerende dag- en nachtschermen, optimalisatie van energie-effici├źnt ontvochtigen en de ontwikkeling van sensoren om de sporendruk te monitoren.

Het doel van dit project is dan ook om aan te tonen dat een klimaatneutrale(re) glastuinbouw ook economisch rendabel kan zijn.

Op 28 maart om 13u is er een bijeenkomst van de begeleidingsgroep (online). Tijdens deze begeleidingsgroep zullen zij eerst het project aan deelnemers voorstellen. Daarna zullen de taken van het eerste projectjaar besproken worden en zal er ruimte zijn voor input en suggesties van de leden van de begeleidingsgroep.

Klik hier door naar de website van Proefcentrum Hoogstraten voor meer informatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.