Michel van den Berg, De Best AGF:

"Door het koude weer missen we nu de omzet van de marktjongens en horeca"

Tholen - "De winter was zwaar voor de AGF-groothandel", constateert Michel van den Berg van de Haagse groothandel De Best AGF. "Voor een vlotte verkoop is het voor grossiers al te lang koud. Dan nodigt het niet uit om naar de markt of naar het terras te gaan en daar moeten we het in onze tak van sport toch van hebben. Nu duiken de mensen een supermarkt in. Onze klanten zijn vooral marktjongens, horeca en winkels. Die moeten het hebben van de impulsaankopen. Het weer is tenslotte koopman."

"Afgelopen weken waren bizar. Iedereen wist wat de situatie was met de Nederlandse belichte teelt, maar dat de situatie zo extreem zou worden, had niemand voorspeld. De kou in Spanje zorgde voor grote tekorten en vooral torenhoge prijzen. Door die hoge prijzen kom je evengoed wel aan je omzet, maar je verkoopt een stuk minder. We hebben weken gehad dat de prijs van bloemkool 20 euro was en je voor de komkommers 1,30 tot 1,40 euro per stuk moest neerleggen. Dat maak je niet veel mee. We konden wel aan onze handel komen, maar met deze prijzen is het op de markten wel lastig om wat te verkopen."

"Ook het hele zachtfruitpakket was beperkt, van aardbeien tot frambozen, blauwe bessen en bramen. Klanten die normaal zes doosjes frambozen meenemen, namen er nu eentje mee. Inmiddels is het tij wel wat aan het keren. De prijs van komkommers, courgettes, aubergines, bloemkool en broccoli is al genormaliseerd. Alleen de paprika's zijn nog duur, omdat er nog nauwelijks Hollandse zijn en de Spaanse aanvoer is afgenomen. Maar dat zal ook weer snel verholpen zijn als de Hollandse teelt op gang komt", vertelt Michel.

"Al met al staat iedereen in de winter op de markt in de overlevingsstand, maar we hopen op een mooie zomer, waarin we weer wat kunnen verdienen. Wanneer de temperatuur weer omhoog gaat, heb ik daar alle vertrouwen in."

Voor meer informatie:
Michel van den Berg
De Best AGF
06-23728028
michelvdberg1@live.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.